Skip to main content

Zonnepanelen Valkenburg

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Valkenburg kiest voor zonne-energie! Kiest u net als vele van uw buren ook voor zonnepanelen?

Het zelf opwekken van stroom begint langzaam maar zeker de norm te worden. Steeds meer woningeigenaren in Valkenburg aan de Geul kiezen er dan ook voor om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Op deze manier dragen ze niet alleen bij aan een beter klimaat, ze besparen er ook flink mee op hun energierekening. Sluit u zich aan bij uw stadsgenoten en wilt u ook overstappen op duurzame energie? Lees dan snel verder en ontdek alle voordelen die verbonden zijn aan het zelf opwekken van energie.

 

Bent u al overtuigd van de toegevoegde waarde van zonnepanelen en bent u benieuwd hoeveel de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen zouden kosten? Of wilt u graag weten of en voor hoeveel zonnepanelen uw dak geschikt is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Valkenburg in cijfers

In de gemeente Valkenburg aan de Geul kiezen steeds meer inwoners voor zonnepanelen. Waarschijnlijk was het u zelfs al opgevallen dat u in het straatbeeld steeds vaker daken vol zonnepanelen terugziet. Niet alleen in Valkenburg, maar ook in Sibbe, Schin op Geul, Houthem en Berg komen zonnepanelen steeds vaker voor. 

Dat men in de gemeente steeds vaker voor zonne-energie kiest zien we ook terug in de jaarlijkse gemeentecijfers. Zo was in 2021 al ruim 20% van de woningen voorzien van een dak vol zonnepanelen. Dit aantal ligt net iets lager dan het provinciale gemiddelde dat op 22% uitkomt, maar laat zeker zien dat Valkenburg aan de Geul hard werkt aan het verduurzamen van haar energieopwekking. Sluit u zich ook aan bij de ruim 1600 huiseigenaren die in uw gemeente al kozen voor zonnepanelen?

Wanneer u onze gratis postcodecheck invult kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning. Onze specialisten bekijken uw aanvraag van A tot Z en komen graag langs in om u in Valkenburg te voorzien van maatwerk advies over de inzet van zonnepanelen.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Valkenburg

In de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn er momenteel geen gemeentelijke subsidies die u kunt inzetten voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel kunt u via de gemeente gebruik maken van een energiebespaarlening die uitgegeven wordt door het Nationaal Warmtefonds. 

Verder kunt u in de provincie Limburg gebruik maken van een stimuleringsregeling voor een duurzame woning. Zowel de stimuleringsregeling als de energiebespaarlening maken het mogelijk om uw zonnepanelen (deels) met geleend geld aan te schaffen. U hoeft dus in geen geval de zonnepanelen volledig met eigen (spaar)geld te financieren. Wij adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden omtrent de financiering van de panelen.

In Nederland kunt u altijd de BTW over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen terugvragen. Dit kunt u doen bij de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Valkenburg

Om de terugverdientijd van zonnepanelen voor uw woning te berekenen, dienen we enkele zaken duidelijk op papier te hebben. Zo zijn bijvoorbeeld de geschatte opbrengst van de panelen, de aanschaf- en installatie prijs, uw energieverbruik en eventuele subsidies of andere stimuleringsregelingen van invloed op de terugverdientijd. Hoewel we op basis van deze factoren een goede berekening kunnen maken, blijft met name de opbrengst van de zonnepanelen de meest variabele factor. De opbrengst is immers afhankelijk van het aantal zonuren waarmee we in Valkenburg aan de Geul te maken hebben. Gelukkig schijnt de zon gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uur in het zonnige Valkenburg aan de Geul. Hierdoor kan een gemiddeld huishouden volledig overstappen op zonne-energie én nog iets verdienen aan de panelen.

Hoge gas- en energieprijzen maken het zelf opwekken van stroom alsmaar interessanter én waardevoller. De terugverdientijd is bijvoorbeeld afhankelijk van uw huidige verbruik in euro’s en hoe hoger de stroomprijs immers, hoe sneller u uw panelen terug heeft verdiend.

Over de exacte terugverdientijd voor uw woning kunnen wij u meer vertellen tijdens een persoonlijk advies.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

Wanneer u besluit om te kiezen voor zonnepanelen wilt u natuurlijk graag weten wat de aanschaf van zonnepanelen zou kosten. Wij willen u graag een kostenindicatie geven, maar gezien de grote hoeveelheid maatwerk die bij de plaatsing komt kijken werken wij uitsluitend met vrijblijvende offertes. Heeft u daarom concrete interesse in zonnepanelen en bent u benieuwd hoe het kostenplaatje er voor uw woning uit zou zien? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Onze adviseurs voorzien u graag van een persoonlijk advies en een offerte.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen u op uw woning kunt/moet plaatsen hangt af van een aantal factoren. Wanneer we een offerte opstellen en bij u langskomen in Valkenburg aan de Geul houden we onder andere rekening met:

 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen
 • De ligging van het dak

De totaalsom van de bovenstaande factoren laat ons zien hoeveel panelen we op uw dak moeten en kunnen plaatsen om in uw energiebehoeften te kunnen voorzien.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij Zonnepanelen Parkstad kunnen we op vrijwel ieder dak zonnepanelen plaatsen. Of u nu een groen dak heeft, een schuin dak met pannen of een plat dak met kiezel: we hebben ervaring met iedere daksoort. Wilt u uw dak laten nakijken door een van onze specialisten? Vraag dan vrijblijvend een locatiebezoek aan via onze locatiecheck.

Waarom ook in Valkenburg aan de Geul kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Zonnepanelen Parkstad is dé lokale partner in zonnepanelen. Vanuit ons kantoor in Voerendaal komen onze specialisten graag langs in Valkenburg aan de Geul voor het plaatsen van zonnepanelen of het uitbrengen van een eerlijk en persoonlijk advies.

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina