Skip to main content

Zonnepanelen Stein

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Als je in de gemeente Stein woont zal het je vast al eens opgevallen zijn: steeds meer huishoudens beginnen met het zelf opwekken van energie.

Zonnepanelen zijn dé oplossing voor iedereen die wilt besparen op energiekosten en nu de energieprijzen recordhoogtes bereikt hebben zijn zonnepanelen zeker een must. Woont u in de gemeente Stein en overweegt u de aanschaf van zonnepanelen? Lees dan snel verder en ontdek van welke voordelen u kunt profiteren als u kiest voor zonnepanelen van Zonnepanelen Parkstad. 

Bent u al overtuigd van de meerwaarde van zonnepanelen en bent u benieuwd wat de aanschaf van zonnepanelen u concreet op kan leveren? Vul dan onze postcode check in en vraag vrijblijvend een offerte aan! Onze adviseurs helpen u graag verder.

Stein in cijfers

Stein heeft de waarde van zonnepanelen al goed ontdekt! Maar liefst 36% van de woningen was in 2021 al voorzien van zonnepanelen. Dat komt neer op zo’n 4300 woningen die al op een duurzame manier energie opwekken. De gemeente Stein scoort daarmee beduidend hoger dan het landelijke gemiddelde van 20%

Wilt u net als uw plaatsgenoten ook uw woning verduurzamen? Vul dan onze postcodecheck in en laat u adviseren door een van onze specialisten. We bekijken graag wat zonnepanelen voor uw woning in Stein kunnen betekenen.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Stein

In de gemeente Stein zijn er momenteel geen subsidies die de aankoop van zonnepanelen bevorderen. Wel is het mogelijk om via de provincie Limburg gebruik te maken van een stimuleringsregeling. Deze regeling bestaat uit een lening die het mogelijk maakt om uw zonnepanelen deels met eigen geld en deels met geleend geld te kopen. De mate waarin u gebruik maakt van eigen geld en/of geleend geld kunt u ten alle tijden zelf bepalen.

Hoewel er momenteel geen subsidies beschikbaar zijn, kunt u wel de BTW over de aanschaf en installatie van uw panelen terugvorderen via de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Stein

De terugverdientijd speelt voor veel mensen een doorslaggevende rol in hun overweging om wel of niet te kiezen voor zonnepanelen. Gelukkig is het niet lastig om de terugverdientijd te berekenen. Wel is het belangrijk om de juiste gegevens bij de hand te hebben wanneer je dit gaat doen. Buiten de aanschaf en installatie prijs dient u bijvoorbeeld ook rekening te houden met de opbrengst van uw zonnepanelen en eventuele subsidies die u kunt ontvangen. Voor het berekenen van de verwachte opbrengst zijn we afhankelijk van een belangrijke factor: het aantal zonuren. Gelukkig hoeft u zich in Stein geen zorgen te maken over een tekort aan zonuren. De zon schijnt gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uur in de gemeente Stein. Dit is meer dan genoeg om uw energiebehoeften op te vangen.

Wanneer de energieprijzen hoog zijn of in een stijgende spiraal terechtgekomen zijn, wordt het zelf opwekken van stroom zeer interessant. De terugverdientijd van uw zonnepanelen wordt er eveneens korter door: iedere kilowattuur die u zelf opwekt zorgt immers voor een hogere besparing.

Wat kosten zonnepanelen en de plaatsing?

Wanneer u de aanschaf van zonnepanelen overweegt wilt u natuurlijk graag op de hoogte gesteld worden van de aanschaf- en installatie prijs. Dit snappen we volkomen en hoewel we u hier graag al een indicatie hadden willen geven, werken we bij voorkeur met offertes. Door de grote hoeveelheid maatwerk die bij iedere installatie komt kijken is het heel lastig om een vooraf een schatting te maken.

Wilt u weten hoeveel de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning zou kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De mate waarin u met zonnepanelen uw energiebehoefte op kunt vangen is afhankelijk van het aantal panelen dat u op uw dak kunt en laat plaatsen. Dit aantal is natuurlijk ook belangrijk voor het bedrag dat onder aan uw offerte komt te staan. Tijdens het opstellen van de offerte berekenen we dan ook hoeveel panelen u nodig heeft. Hierbij houden we rekening met onder andere:

 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen

Op basis van deze factoren kunnen wij u exact vertellen hoeveel panelen u nodig heeft.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Ieder dak waar de zon op schijnt is geschikt voor zonnepanelen. Of u nu een schuin dak of een plat dak heeft en of deze nu bedekt zijn met pannen, kiezel of een groenbedekking: bij Zonnepanelen Parkstad vinden we voor ieder dak wel een geschikte oplossing. Wilt u zeker weten dat uw dak geschikt is? Vraag dan een locatiebezoek met vrijblijvende dakcheck aan.

Waarom ook in Stein kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Zonnepanelen Parkstad is dé lokale partner in Zuid-Limburg en komt daarom graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren. Samen bekijken we uw huidige situatie waarna u een volledig op maat uitgewerkt advies met offerte ontvangt. Wilt u ook kiezen voor zonne-energie? Vraag nu een persoonlijk advies aan.

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina