Skip to main content

Zonnepanelen Sittard

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Steeds meer huiseigenaren in Sittard kiezen voor zonne-energie.

Overstappen op zonne-energie wordt steeds interessanter en ook in Sittard profiteren steeds meer mensen van de voordelen van zonnepanelen. Van Hoogveld tot Sanderbout en van Kemperkoul tot Ophoven; in iedere wijk zijn zonnepanelen een vast onderdeel van het straatbeeld geworden en voorlopig zal het aantal alleen maar toenemen. 

Nu de gas- en energieprijzen voor veel huishoudens voor oplopende maandelijkse lasten zorgen, is het zelf opwekken van energie een must geworden voor iedereen die deze lasten wilt verlagen. Wilt u besparen op uw energierekening? Dan is nu hét moment om over te stappen. Twijfelt u nog? Wij leggen u graag uit van welke voordelen u gebruik kunt maken wanneer u zonnepanelen laat plaatsen in Sittard.

Wilt u direct weten of uw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen? Of bent u benieuwd hoeveel u met zonnepanelen op uw energiekosten kunt besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Sittard in cijfers

In de gemeente Sittard-Geleen stappen steeds meer huishoudens over op zonnepanelen. Van de ruim 46.600 woningen in de gemeente heeft al meer dan 23% een dak met zonnepanelen. Dat betekent dat zo’n 10.700 huiseigenaren in Sittard en omstreken de eerste stap naar het verduurzamen van hun woning al gezet hebben en flink besparen op hun energielasten.

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor uw bankrekening en het energielabel van uw woning, ze helpen ook de gezamenlijke uitstoot van uw gemeente te verlagen. Wanneer u zonnepanelen op uw woning in Sittard laat plaatsen doet u dus niet alleen iets goeds voor uzelf, maar ook voor uw omgeving.

Ziet u het verduurzamen van uw woning wel zitten en wilt u vrijblijvend een plan ontvangen waarin wij uitleggen hoe zonnepanelen hier aan kunnen bijdragen? Vul dan onze postcodecheck in. Onze specialisten zullen vervolgens contact met u opnemen en u persoonlijk adviseren over de mogelijkheden van zonnepanelen voor u in Sittard.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

In de gemeente Sittard-Geleen komen we natuurlijk niet alleen in Sittard en Geleen bij u langs voor de plaatsing van zonnepanelen. Rondom Sittard kunt u ons ook inschakelen voor het plaatsen van zonnepanelen in:

 • Born
 • Limbricht
 • Obbicht
 • Einighausen
 • Guttecoven
 • Grevenbicht
 • Holtum
 • Buchten
 • Windraak
 • Papenhoven

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Sittard

In Sittard zijn er geen gemeentelijke subsidies die de aanschaf van zonnepanelen bevorderen. Wel kunt u gebruik maken van de stimuleringslening die door de Provincie Limburg aangeboden wordt. Wilt u het aanschafbedrag niet volledig lenen? Dan kunt u er ook voor kiezen om de zonnepanelen volledig zelf te financieren of aan te schaffen door middel van een combinatie van een lening en eigen geld. Voor advies over de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen.

In alle gevallen geldt dat u de BTW over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen kunt terugvragen bij de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Sittard

Het berekenen van de terugverdientijd van zonnepanelen is over het algemeen geen lastige klus, mits u ervoor zorgt dat u een aantal belangrijke gegevens goed op papier te hebben. Allereerst zijn de prijzen van de aanschaf en installatie van de panelen een beslissende factor. Van deze prijs trekken we eventuele subsidies die u ontvangt af. Naast dit getal kijken we naar de verwachte opbrengst van uw panelen. De opbrengst is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het aantal zonuren waar de panelen aan blootgesteld zijn. Aangezien de zon in Sittard gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uren schijnt, hoeft u er niet bang voor te zijn dat de opbrengst uw energiebehoeften niet dekt. Voor de meeste huishoudens levert dit meer dan genoeg energie op.

De stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat het zelf opwekken van stroom voor steeds meer mensen in Sittard een interessante optie wordt. De hoge prijzen maken iedere kilowattuur die u zelf opwekt waardevol en zorgen daarnaast voor een kortere terugverdientijd.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

Het aanschaffen van zonnepanelen is niet iets wat u binnen drie muisklikken regelt. We snappen dat u zoekt naar de beste partner en daarbij ook rekening houdt met de prijs van de aanschaf en installatie van de panelen. Hoewel we hier graag een prijs met u zouden willen delen, kunnen wij door de hoeveelheid maatwerk zonder verdere informatie geen exact bedrag noemen. 

Bent u benieuwd wat de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning zou kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

U wilt natuurlijk dat de zonnepanelen uw energieverbruik volledig op kunnen vangen. Hoeveel panelen u hiervoor nodig heeft, hangt af van diverse factoren. Tijdens het opstellen van een offerte houden wij onder andere rekening met het volgende: 

 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen
 • En natuurlijk uw energieverbruik

De bovenstaande factoren laten samen zien hoeveel panelen u nodig zult hebben om (een deel van) uw energiebehoefte te verzorgen.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij zonnepanelen Parkstad plaatsen we zonnepanelen op alle soorten daken. Ook het dak van uw woning in Sittard is voor ons geen probleem. Van golfplaten tot dakpannen en van schuine daken tot rechte daken: vrijwel ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Benieuwd of uw dak ook geschikt is voor zonnepanelen? Voer dan onze locatiescan uit en vraag een locatiebezoek aan voor een vrijblijvende dakcheck.

Waarom ook in Sittard kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Wij zijn een lokale partij en hechten veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen daarom graag bij langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina