Skip to main content

Zonnepanelen Simpelveld

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Meer en meer woningeigenaren in de gemeente Simpelveld kiezen voor duurzame zonne-energie.

De huidige energiemarkt blijft stijgen en bereiken recordhoogtes. Wanneer een huishouden een nieuwe energiecontract nodig heeft of geen contract heeft valt de energierekening momenteel honderden euro’s duurder uit op jaarbasis. Met zonnepanelen merkt u veel minder van de stijgende prijzen. Het is daarom nu hét moment om over te stappen. Bent u de volgende trotse eigenaar van een dak vol met zonnepanelen? Ontdek de voordelen van de aanschaf van zonnepanelen in de gemeente Simpelveld en lees snel verder.

Wilt u direct weten hoeveel geld u op uw energierekening kunt besparen als u voor zonnepanelen kiest? Of bent u benieuwd of uw huis geschikt is voor zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Gemeente Simpelveld in cijfers

Inwoners uit de gemeente Simpelveld kiezen steeds vaker voor duurzame energie! Van de ruim 5.400 woningen die in 2021 in gemeente Simpelveld stonden, is al ruim 24% uitgerust met zonnepanelen. Dat zijn bijna 1.300 huiseigenaren die op een duurzame manier energie opwekken en ook nog eens flink besparen op hun huidige energierekening. Dankzij de installatie van zonnepanelen hebben deze woningen ook nog eens een beter energielabel gekregen. Hier wilt u toch ook deel van uitmaken?

Wilt u uw woning verduurzamen met zonnepanelen? Vul dan onze postcodecheck in. Een van onze specialisten adviseert u vervolgens vrijblijvend met een persoonlijk plan over de voordelen van zonnepanelen voor uw woning in de gemeente Simpelveld.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in de gemeente Simpelveld

In de gemeente Simpelveld kunt u gebruik maken van de stimuleringslening van de Provincie Limburg wanneer u zonnepanelen aan wilt schaffen. U kunt de zonnepanelen ook financieren met eigen (spaar)geld, of met een combi van eigen geld en geleend geld. Wij adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden.

In alle gevallen hoeft u in principe geen eigen spaargeld te gebruiken. De aanschaf van zonnepanelen zal daarnaast meer rendement opleveren dan zonnepanelen huren.

In Nederland kunt u de BTW (belasting) over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen terugvorderen via de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Simpelveld

Wanneer u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, wilt u natuurlijk weten wat de terugverdientijd van de panelen is. Tijdens het berekenen van deze terugverdientijd van zonnepanelen is het nodig om de volgende zaken bij de hand te hebben: de aanschafprijs en installatie prijs, uw energieverbruik en de (potentiële) opbrengst van uw zonnepanelen. De opbrengst hangt onder andere af van het aantal zonuren waar de panelen mee te maken krijgen. Gelukkig schijnt de zon in Simpelveld tussen de 1100 en 1800 uur per jaar. Dat is meer dan genoeg om uw woning te voorzien van duurzame energie én er nog iets aan te verdienen.

Hoe hoger de energieprijzen bij uw energieleverancier worden, hoe interessanter uw zelf opgewekte stroom wordt. Iedere kilowattuur stroom die u met uw zonnepanelen opwekt hoeft u immers niet in te kopen bij uw leverancier en is directe besparing. Met de huidige energieprijzen wordt de terugverdientijd van uw panelen nu nóg korter.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

U wilt natuurlijk graag weten wat het aanschaffen en laten installeren van zonnepanelen zou kosten. Dat snappen we heel goed. Omdat er echter zoveel maatwerk komt kijken bij het opstellen van een offerte, is het heel lastig om hier een indicatie voor te kunnen geven.
Wilt u weten hoeveel de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning zou kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen wij u graag verder.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Om erachter te komen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om uw woning te verduurzamen, houden we tijdens het opstellen van een offerte rekening met de volgende factoren:

 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen

Op basis van alle bovenstaande factoren bepalen wij hoeveel zonnepanelen uw woning nodig heeft om u van duurzame energie te verzorgen.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij zonnepanelen Parkstad kunnen we zonnepanelen op vrijwel iedere daksoort plaatsen. Ook bij u in Simpelveld, Bocholtz, Bocholtzerheide, Huls of Baneheide! Van daken met pannen tot golfplaten daken en van schuin tot plat: bijna ieder dak is geschikt voor zonnepanelen! Bent u benieuwd of het plaatsen van zonnepanelen ook op uw dak mogelijk is? Voer dan onze locatiescan uit en vraag vrijblijvend een locatiebezoek aan voor een dakcheck.

Waarom ook in Simpelveld kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Wij zijn dé lokale partij en hechten veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen daarom graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing voor uw woning. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina