Skip to main content

Zonnepanelen Meerssen

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Woont u in Meerssen en heeft u de afgelopen tijd ook wel eens nagedacht over het aanschaffen van zonnepanelen?

U bent niet de enige. Zonnepanelen blijven ook in Meerssen in populariteit toenemen en het is u vast wel opgevallen dat u op straat steeds meer daken ziet die gevuld zijn met zonnepanelen. Ze verduurzamen uw woning en zorgen er daarnaast ook voor dat u met een voorzichtige glimlach naar uw bankafschrift kunt kijken. Zonnepanelen helpen u namelijk ook (vaak flink!) te besparen op uw energiekosten. Doet u net als uw buren mee met de verduurzamingsslag waar we met zijn allen aan werken?

 

Ook u kunt in Meerssen profiteren van een dak vol zonnepanelen. Weten hoe u dit doet en wat het u kan opleveren? Lees dan snel verder en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Gemeente Meerssen in cijfers

Dat Meerssen al zeer goed aan de weg timmert op het gebied van duurzame energie is voor u waarschijnlijk geen nieuws, u ziet het immers iedere dag in uw buurt gebeuren. Wanneer we naar de gemeente cijfers kijken zien we dit echter ook direct terug! De gemeente telt ongeveer 8.600 woningen en in 2021 was maar liefst 31% hiervan uitgerust met zonnepanelen. Dat is 8% meer dan het provinciale gemiddelde en staat gelijk aan bijna 2700 woningeigenaren die ervoor gekozen hebben om hun woning te verduurzamen. 

Woont u in Meersen, Bunde, Geulle, Ulestraten of Moorveld en wilt u uw woning ook verduurzamen én bijdragen aan het verbeteren van het klimaat? Zet dan vandaag nog de eerste stap in de groene richting en neem vrijblijvend contact met ons op voor een dakcheck of een offerte op maat. Een van onze specialisten adviseert u graag over de opties voor uw woning in de gemeente Meerssen.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in de gemeente Meerssen

In Meerssen kunt u op dit moment geen gebruik maken van een subsidie die de aanschaf van zonnepanelen bevordert. Wel kunt u zonnepanelen aanschaffen met behulp van de stimuleringsregeling die de provincie Limburg aanbiedt. Dankzij deze regeling hoeft u het bedrag voor de aanschaf en installatie van de panelen niet volledig zelf te betalen. Vind u de investering bijvoorbeeld net te groot om hem zelf in één keer te financieren? Dan kunt u het deel dat buiten uw direct beschikbare budget valt met een geleend geld van de provincie opvangen. 

Voor de aanschaf van zonnepanelen is het niet nodig om uw spaartegoeden geheel op te maken. U bepaalt zelf in welke verhouding u eigen en geleend geld inzet.

Hoewel u onder de streep het volledige aanschafbedrag dus altijd zelf moet betalen, is het in Nederland wel mogelijk om de BTW (belasting) over de aanschaf en installatie van de panelen terug te vorderen. Dit gaat via de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Meerssen

Wanneer u zonnepanelen aanschaft investeert u in een duurzame oplossing waar u op den duur geld aan over gaat houden. Om te weten of de investering écht interessant is, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de terugverdientijd van de panelen. Deze periode bepaalt immers wanneer u daadwerkelijk gaat verdienen aan uw solar dak. Het berekenen van de terugverdientijd is niet heel lastig als u de juiste gegevens bij de hand heeft. Denk met name aan de aanschafprijs en installatie prijs, uw energieverbruik en de (potentiële) opbrengst van uw zonnepanelen. Wij helpen u graag met deze berekening.

Een van de meest invloedrijke factoren in de berekening is de opbrengst van de zonnepanelen. Deze opbrengst is enerzijds afhankelijk van het vermogen van de panelen, maar wordt uiteraard ook sterk beïnvloed door de aan- of afwezigheid van de zon. In de gemeente Meerssen schijnt de zon tussen de 1100 en 1800 uren per jaar. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken: dit is namelijk meer dan genoeg is om het stroomgebruik van  een gemiddeld huishouden mee op te vangen.

Hoeveel kosten de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen?

Bent u overtuigd door de voordelen van zonnepanelen voor uw woning in de gemeente Meerssen? Dan wilt u als volgende stap waarschijnlijk weten hoeveel de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor uw woning zou kosten. Hoewel we u hier het liefst direct een passende indicatie voor zouden willen geven, is dit door de hoeveelheid maatwerk die erbij komt kijken lastig. Wij werken daarom bij voorkeur met vrijblijvende offertes.

Als u wilt weten wat de aanschaf van zonnepanelen kost, verzoeken wij u daarom om een offerte aan te vragen. Onze specialisten helpen u vervolgens graag persoonlijk verder.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Tijdens het opstellen van de offerte berekenen we hoeveel zonnepanelen uw dak kan dragen en hoeveel u er nodig heeft om in de stroombehoeften van uw huishouden te kunnen voorzien. Dit doen we op basis van een aantal factoren:

 • De ligging van het dak
 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • Het vermogen van de zonnepanelen
 • Uw energieverbruik

Op welke daken plaatsen wij zonnepanelen?

Voor ons bij Zonnepanelen Parkstad is geen dak te gek. Wij plaatsen daarom ook op vrijwel ieder dak zonnepanelen.

Of het dak nu plat is, schuin is of bedekt is met golfplaten: wij zorgen ervoor dat ook u op uw dak zonnepanelen kunt plaatsen. We komen graag langs in de gemeente Meerssen om uw dak te bekijken en u te adviseren over de mogelijkheden.

Wij komen graag bij u langs voor:

 • Zonnepanelen in Bunde
 • Zonnepanelen in Geulle
 • Zonnepanelen in Meerssen
 • Zonnepanelen in Moorveld
 • Zonnepanelen in Ulestraten

Waarom ook in Meerssen kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Zonnepanelen Parkstad is uw lokale partner voor zonnepanelen in Zuid-Limburg. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies en komen daarvoor graag bij u langs. We zoeken altijd de beste oplossing voor uw woning!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina