Skip to main content

Zonnepanelen Maastricht

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Steeds meer huiseigenaren in Maastricht kiezen voor zonne-energie.

Door de stijgende energieprijzen zien veel huishoudens hun maandelijkse energielasten steeds verder oplopen. Zelf stroom opwekken wordt hierdoor steeds interessanter en een van de meest toegankelijke manieren om dit te doen is het aanschaffen van zonnepanelen. Ook in Maastricht zien steeds meer mensen de voordelen van zonnepanelen in. In iedere wijk groeit het aantal zonnepanelen. van Wyck tot Amby en van Sint Pieter tot Brusselse Poort; het aantal daken met zonnepanelen blijft toenemen en zonnepanelen hebben zich permanent in het straatbeeld genesteld.

Wilt u net als veel van uw stadsgenoten ook geld besparen en een lagere energierekening realiseren? Twijfel dan niet langer  en vraag vandaag nog een offerte aan. Bent u nog op zoek naar meer informatie? Lees dan snel verder, wij laten u graag zien welke voordelen komen kijken bij het aanschaffen van zonnepanelen in Maastricht.

Maastricht in cijfers

Steeds meer Maastrichtenaren kiezen voor zonnepanelen en dat is goed terug te zie als we kijken naar de wijze waarop het aantal daken met zonnepanelen de afgelopen jaren gegroeid is. Tussen 2018 en 2021 is de totale hoeveelheid met zonnepanelen opgewekte stroom meer dan verdrievoudigd en gezien de ontwikkelingen van het afgelopen jaar zal dit cijfer de komende tijd alleen maar verder stijgen. Ruim 13% van de pakweg 63.000 woningen in Maastricht was in 2021 al overgestapt op zonne-energie, wanneer zet u de stap naar een duurzamere woning?

Wanneer u besluit te investeren in zonnepanelen helpt u niet alleen uw bankrekening, u zorgt er ook voor dat uw woning een beter energielabel krijgt. Dit label kan bij een eventuele verkoop voor voordelen zorgen en uw financiële toestand ten goede komen. Daarnaast helpt u met de aanschaf van zonnepanelen de gezamenlijke uitstoot van de gemeente Maastricht lager te krijgen. Met zonnepanelen helpt u dus niet alleen uzelf, maar ook uw omgeving. 

Klikt het verduurzamen van uw woning als een interessante optie en wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Vul dan onze postcodecheck in. Onze specialisten komen graag bij u langs om u te adviseren over de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw woning in Maastricht.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Maastricht

In Maastricht kunt u geen gebruik maken van gemeentelijke subsidies die de aanschaf van zonnepanelen bevorderen. Wel is er op provincie niveau sprake van een stimuleringsregeling in de vorm van een lening.

Wilt u liever geen geld lenen voor de aanschaf, of niet het volledige bedrag betalen met geleend geld? Dan kunt u er ook voor kiezen om de panelen volledig of deels zelf te betalen.  Neem voor meer advies over de financieringsopties contact met ons op. 

Wanneer u zonnepanelen aanschaft kunt u altijd de BTW over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen terugvorderen via de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Maastricht

De terugverdientijd van zonnepanelen berekenen is snel gebeurd, mits u de juiste gegevens bij de hand heeft. Zo is het belangrijk om de totaalprijs van de zonnepanelen (aanschaf + installatie) duidelijk op papier te hebben. Hier trekken we eventuele subsidies van af. Daarnaast dient u te weten wat uw verbruik op jaarbasis en uw mogelijke opbrengst per jaar zijn. De verwachte opbrengst is afhankelijk van diverse factoren. Zo zijn de plaatsing van de panelen en het aantal zonuren per jaar invloedrijke factoren die invloed uitoefenen op uw totale opbrengst. Gelukkig schijnt de zon gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uren in Maastricht, waardoor u er niet bang voor te zijn dat de panelen niet genoeg opleveren om uw energiekosten te dekken.

Door de (huidige) hoge energieprijzen geldt wel: hoe hoger het energietarief, hoe korter de terugverdientijd.

Wat kosten zonnepanelen & de plaatsing

Het vergelijken van prijzen is, zeker bij een “grote” aankoop, nooit verkeerd. We snappen daarom ook dat u op zoek bent naar een kant en klare prijs die u eenvoudig naast de prijs van een andere installateur kunt leggen. Toch is het niet eenvoudig om op deze pagina een ronde prijs te vermelden. Wij leveren maatwerk dat volledig is afgestemd op uw dak én uw wensen.

Bent u benieuwd hoeveel de aanschaf van zonnepanelen u zou kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om uw totale energieverbruik te kunnen dekken, letten we tijdens het opstellen van de offerte op een aantal factoren: 

 • Uw energieverbruik
 • De helling van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen
 • De ligging van het dak
 • En natuurlijk het formaat van het dak

Op welke daken kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij zonnepanelen Parkstad plaatsen we zonnepanelen op alle soorten daken. De kans is dan ook zeer groot dat ook het dak van uw woning in Maastricht geschikt is voor zonnepanelen. Benieuwd of uw dak en de ligging van uw dak geschikt zijn voor zonnepanelen? Voer dan onze locatiescan uit en vraag een locatiebezoek aan voor een vrijblijvende dakcheck.

Waarom ook in Maastricht kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Wij zijn een lokale partij en hechten veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen daarom graag bij langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina