Skip to main content

Zonnepanelen Landgraaf

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Zonnepanelen in Landgraaf zijn nu voordeliger dan ooit!

Steeds meer huiseigenaren in Landgraaf verduurzamen en kiezen voor zonnepanelen. Dat is niet voor niets, want nu de energieprijzen blijven schommelen, is investeren in zonnepanelen interessanter dan ooit! Panelen worden goedkoper, efficienter en blijven een goed rendement behouden. Nu is daarom het perfecte moment om over te stappen op zonnepanelen. Bent u de volgende trotse eigenaar van een dak vol zonnepanelen? Lees snel verder en ontdek welke voordelen de aanschaf van zonnepanelen in Landgraaf u opleveren.

Wilt u direct weten hoeveel u op uw energierekening kunt besparen als u voor zonnepanelen kiest? Of bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Landgraaf in cijfers

Landgraaf kiest voor duurzaam! Zo stapt men in onder andere Schaesberg, Nieuwenhagen en Ubach over Worms steeds vaker over op zonne-energie en mochten wij al ruim 1000 woningen in de gemeente voorzien van zonnepanelen.
Van de ruim 18.000 woningen die in 2021 in gemeente Landgraaf stonden, is al 28% uitgerust met zonnepanelen. Dat zijn meer dan 5.000 huiseigenaren die op een duurzame manier energie opwekken en ook nog eens flink besparen op hun energierekening. Dankzij de installatie van zonnepanelen hebben deze woningen ook nog eens een beter energielabel gekregen. Dat wilt u toch ook?

Wilt u uw woning verduurzamen met zonnepanelen? Vul dan onze postcodecheck in. Een van onze specialisten adviseert u vervolgens vrijblijvend met een persoonlijk plan over de voordelen van zonnepanelen voor uw woning in Landgraaf.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Landgraaf

In de gemeente Landgraaf kunt u gebruik maken van de stimuleringslening van de Provincie Limburg wanneer u zonnepanelen aan wilt schaffen. U kunt de zonnepanelen ook financieren met eigen (spaar)geld, of met een combi van eigen geld en geleend geld. Wij adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden.

In alle gevallen hoeft u in principe geen eigen spaargeld te gebruiken. De aanschaf van zonnepanelen zal daarnaast meer rendement opleveren dan zonnepanelen huren.

In Nederland kunt u de BTW over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen terugvorderen via de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Landgraaf

Wanneer u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, wilt u natuurlijk weten wat de terugverdientijd van de panelen is. Tijdens het berekenen van deze terugverdientijd van zonnepanelen leggen we de volgende cijfers naast elkaar: de aanschafprijs en installatie prijs, uw energieverbruik en de (potentiële) opbrengst van uw zonnepanelen. De opbrengst hangt onder andere af van het aantal zonuren waar de panelen mee te maken krijgen. Gelukkig schijnt de zon in Landgraaf tussen de 1100 en 1800 uur per jaar. Dat is meer dan genoeg om uw woning te voorzien van duurzame energie én er nog iets aan te verdienen.

Des te hoger de prijzen voor energie bij uw energieleverancier stijgen, des te waardevoller wordt de stroom die u zelf opwekt met uw zonnepanelen. Iedere kilowattuur stroom die u opwekt hoeft u immers niet meer in te kopen. Met de huidige energieprijzen is de terugverdientijd daarom nog korter.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

U bent natuurlijk benieuwd wat het aanschaffen en laten installeren van zonnepanelen zou kosten. Dat snappen we heel goed. Omdat er echter zoveel maatwerk komt kijken bij het opstellen van een offerte, is het heel lastig om hier een indicatie voor te kunnen geven.
Wilt u weten hoeveel de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning zou kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen wij u graag verder.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Om erachter te komen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om uw woning te verduurzamen, houden we tijdens het opstellen van een offerte rekening met de volgende factoren:

 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen

Op basis van alle bovenstaande factoren bepalen wij hoeveel zonnepanelen uw woning nodig heeft om (een deel van) uw energiebehoefte te verzorgen.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij zonnepanelen Parkstad kunnen we zonnepanelen op vrijwel iedere daksoort plaatsen. Ook bij u in Landgraaf! Van daken met pannen tot golfplaten daken en van schuin tot plat: bijna ieder dak is geschikt voor zonnepanelen! Bent u benieuwd of het plaatsen van zonnepanelen ook op uw dak mogelijk is? Voer dan onze locatiescan uit en vraag vrijblijvend een locatiebezoek aan voor een dakcheck.

Waarom ook in Landgraaf kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Wij zijn dé lokale partij en hechten veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen daarom graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing voor uw woning. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina