Skip to main content

Zonnepanelen Kerkrade

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Zonnepanelen in Kerkrade zijn nu voordeliger dan ooit!

Twijfelt u door de wisselende berichtgeving omtrent zonnepanelen en wisselende energietarieven ook over de overstap naar zelf zonne-energie opwekken? Maakt u zich geen zorgen, zonnepanelen zijn nog steeds een voordelige en rendabele investering.  Ze zijn tegenwoordig misschien zelfs wel voordeliger en efficiënter dan ooit! Het is daarom nu hét moment om over te stappen op zonnepanelen. Ziet u een dak vol duurzame zonnepanelen ook wel zitten? Wij vertellen u graag van welke voordelen u gaat profiteren wanneer u zonnepanelen aanschaft in Kerkrade.

Wilt u direct weten of uw woning geschikt is voor de installatie van zonnepanelen en bent u benieuwd wat zonnepanelen kunnen betekenen voor uw energierekening? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Kerkrade in cijfers

Kerkrade is de groene weg ingeslagen! Onder andere in Bleijerheide, Eygelshoven en Haanrade kiest men steeds vaker voor zonnepanelen. Van de ruim 24.000 woningen die de gemeente Kerkrade in 2021 telde, heeft al ruim 25% een dak vol met zonnepanelen. Dat zijn zo’n 6000 huiseigenaren de stap namen om op een duurzame manier energie op te wekken én daarmee ook geld besparen. Daarnaast zijn de energielabels van deze huishoudens ook nog verbeterd. Daar wilt u toch ook aan meedoen?

Wilt u vrijblijvend een plan ontvangen om uw woning duurzamer te maken met zonnepanelen? Vul onze postcodecheck in, dan zal een van onze specialisten u persoonlijk adviseren over de installatie van zonnepanelen op uw woning in Kerkrade.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Kerkrade

Als inwoner van de gemeente Kerkrade kunt u uw zonnepanelen financieren door middel van een stimuleringslening van de Provincie Limburg. Wilt u geen lening, of uw eigen geld combineren met een voordelige lening? Dat is ook mogelijk. Wij adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden die voor u van toepassing zijn.

Voor welke betalingsregeling u ook kiest, het inzetten van eigen spaargeld is niet nodig. De aanschaf van zonnepanelen levert daarnaast ook nog meer rendement op dan het huren van zonnepanelen.

Over het algemeen geldt in Nederland dat u de BTW over de installatie en de aankoop van zonnepanelen kunt terugvorderen bij de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Kerkrade

Wanneer we de exacte terugverdientijd van zonnepanelen op uw woning gaan berekenen, kijken we naar een aantal verschillende factoren. Allereerst zijn de aanschafprijs én installatie prijs natuurlijk belangrijk, maar daarnaast nemen we ook uw verbruik en de (potentiële) opbrengst van uw zonnepanelen mee in de berekening. De opbrengst is afhankelijk van het aantal zonuren waaraan de zonnepanelen blootgesteld zijn. Gelukkig schijnt de zon gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uur in de gemeente Kerkrade. Dat is genoeg om uw huishouden te voorzien van groene energie én er ook nog iets voor terug te krijgen.

Door de stijgende energieprijzen, wordt iedere kilowattuur stroom die u zelf opwekt nog waardevoller. Alles wat u zelf opwekt, hoeft u immers niet in te kopen. De terugverdientijd van uw zonnepanelen daalt hierdoor aanzienlijk.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

Het is logisch dat u graag wilt weten wat de aanschaf en de installatie van zonnepanelen zouden kosten. Omdat iedere plaatsing die wij uitvoeren echter een stukje maatwerk is, kunnen we hier vooraf geen exacte tarieven voor noemen. Wilt u weten hoeveel de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning zou kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft om uw woning van groene energie te kunnen voorzien hangt af van een aantal zaken. Wanneer wij een offerte voor u gaan opstellen, houden we rekening met de volgende factoren:

 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen

Een combinatie van deze factoren bepaalt hoeveel panelen u nodig heeft om uw woning te voorzien van groene energie.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij zonnepanelen Parkstad plaatsen we zonnepanelen op alle soorten daken in de gemeente Kerkrade. Van een plat dak tot een schuin dak, en van een dak met pannen tot golfplaten: wij plaatsen zonnepanelen op vrijwel ieder type dak. Benieuwd of zonnepanelen ook op uw dak mogelijk zijn? Voer dan onze locatiescan uit en vraag een locatiebezoek aan voor een vrijblijvende dakcheck.

Waarom ook in Kerkrade kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Als lokale partij hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen daarom graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en een advies uit te brengen dat volledig gebaseerd is op uw woning. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina