Skip to main content

Daksoorten/dakcheck

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Zonnepanelen zijn steeds meer in opkomst, en niet alleen voor particulieren. Steeds meer bedrijven en instellingen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun daken te laten aanleggen. Dit heeft verschillende redenen. Zo dragen zonnepanelen bijvoorbeeld bij aan een schoner milieu, zijn ze goed voor het duurzame imago van een onderneming en zorgen ze ervoor dat u kunt besparen op de energiekosten. Wanneer u overweegt om zonnepanelen aan te laten leggen op het dak van uw bedrijfspand of andere industriële of zakelijke locatie, is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn. Hier leest u meer over de voor zonnepanelen geschikte daksoorten.

Op welke daksoorten kunt u zonnepanelen voor zakelijk gebruik laten plaatsen?

Zonnepanelen kunnen op verschillende soorten daken worden aangebracht. Wat in ieder geval altijd belangrijk is, is het laten controleren of uw dak geschikt is voor het gewicht van de panelen. Niet ieder dak bestaat uit een constructie die sterk genoeg is om enkele tientallen tot honderden panelen te kunnen dragen. Wanneer blijkt dat dit voor uw dak inderdaad het geval is, zal er gezocht worden naar een toepassing die wel past bij uw dak.

Op het gebied van dakbedekking is er eigenlijk nooit een type bedekking dat uw dak ongeschikt kan maken voor panelen. Of u nu een groen dak heeft of een dak dat voornamelijk bestaat uit golfplaten: als de constructie stevig genoeg is, is het plaatsen van zonnepanelen meestal geen probleem.

Doe de gratis dakcheck!

Wat zijn de kosten van zakelijke zonnepanelen?

Hoewel zonnepanelen u kunnen helpen om flink te besparen op uw energiekosten, zijn ze in de aanschaf helaas niet goedkoop. U dient zonnepanelen dan ook te zien als een investering, want u bespaart op de lange termijn geld door het zelf opwekken van energie. Een zonnepaneel heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Daarna moeten ze vervangen worden. Wel kun je verwachten dat de panelen in de loop der jaren steeds efficiënter worden.

Omdat er een grote hoeveelheid maatwerk komt kijken bij de installatie van zonnepanelen op een bedrijfspand is het lastig om een indicatie te kunnen geven van de kosten die daarbij komen kijken. Als u een exacte indicatie wilt ontvangen van de mogelijke kosten vragen wij u daarom om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Kan ik subsidie ontvangen voor het zakelijke gebruik van zonnepanelen?

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen voor zakelijk gebruik kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van een subsidie. Deze subsidie bevordert de aanschaf van kleinschalige zonnepaneel projecten binnen de zakelijke industrie en is in ieder geval nog tot het einde van 2023 aan te vragen.

Kijk voor meer informatie over deze regeling op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Naast deze subsidieregeling kunt u als ondernemer ook profiteren van diverse aftrekposten die bij de aanschaf van zonnepanelen komen kijken. Zo is er de Energie-investeringsaftrek (de EIA), de MIA en de VAMIL. Neem voor meer informatie over deze regelingen contact met ons op of ga naar de website van Starten.nl. Hier wordt iedere regeling uitgebreid uitgelegd.

Offerte aanvragen

Waarom ook zakelijk overstappen op zonne-energie?

  • Dé lokale partner
  • Snelle levertijden
  • Gecertificeerd
  • Persoonlijk contact
  • Deskundige montage
  • Topkwaliteit

Doordat wij een lokale partij zijn hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen daarom graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen