Skip to main content

Zonnepanelen Hoensbroek

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Steeds meer huishoudens in Hoensbroek stappen over op zonne-energie.

Door de blijvend stijgende energieprijzen, wordt het aanschaffen van zonnepanelen alsmaar aantrekkelijker. Moet u een nieuw contract afsluiten of overstappen en wilt u niet honderden euro’s per jaar meer gaan betalen? Dan is het aanschaffen van zonnepanelen zelfs bijna een must. Stap daarom nú over op zonnepanelen! Bent u de volgende woningeigenaar die kiest voor een dak vol zonnepanelen? Lees snel verder en kom erachter hoe u kunt profiteren van de voordelen van zonnepanelen in Hoensbroek.

Wilt u direct weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel u kunt besparen op uw energierekening? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Hoensbroek in cijfers

Niet alleen Hoensbroek, maar de hele gemeente Heerlen wordt steeds duurzamer! Van de ruim 46.000 woningen die de gemeente Heerlen in 2021 telde, is al meer dan 15% uitgerust met zonnepanelen. Dat zijn bijna 6900 huiseigenaren die op een duurzame manier energie opwekken én geld besparen. Daarnaast zijn de energielabels van de met zonnepanelen uitgeruste woningen in Hoensbroek ook nog verbeterd. Daar wilt u toch ook van profiteren?

Wilt u vrijblijvend een plan ontvangen om uw woning in Hoensbroek duurzamer te maken zonnepanelen? Vul dan onze postcodecheck in. Een van onze specialisten zal u vervolgens persoonlijk adviseren over de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw woning.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Hoensbroek

In de Hoensbroek kunt u uw zonnepanelen financieren met een stimuleringslening van de Provincie Limburg. Wilt u liever niet lenen, of niet het volledige bedrag lenen? Dan is het ook mogelijk om uw zonnepanelen volledig zelf te financieren, of deels zelf en deels met de stimuleringslening. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

In alle gevallen hoeft u in principe geen eigen (spaar)geld te gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen. Het aanschaffen van panelen levert daarnaast ook nog eens meer rendement op dan het huren van zonnepanelen.

In Nederland kunt u de BTW over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Hoensbroek

Voor het berekenen van de mogelijke terugverdientijd van uw zonnepanelen is het belangrijk om een aantal zaken bij de hand te hebben. Zo dient u buiten de aanschaf en installatie prijs rekening te houden met uw verbruik én de verwachte opbrengst van uw zonnepanelen. Hoeveel uw zonnepanelen gaan opleveren hangt af van de hoeveelheid uren waarin de panelen zonlicht kunnen opvangen. Gelukkig schijnt de zon in Hoensbroek gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uur. Dat is meer dan genoeg om uw woning van groene stroom te voorzien en er ook nog iets voor terug te krijgen.

Nu de energieprijzen bij uw leverancier maar blijven stijgen, is iedere kilowattuur aan stroom die u zelf opwekt ontzettend waardevol. Wat u zelf opwekt, hoeft u immers niet in te kopen. Met de huidige stand van de energieprijzen wordt de terugverdientijd van uw panelen dan ook nóg korter.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

U wilt natuurlijk graag een indicatie van het bedrag dat de aanschaf van zonnepanelen gaat kosten. We snappen dit heel goed, maar gezien de hoeveelheid maatwerk die komt kijken bij het installeren van zonnepanelen, is het lastig om een exact bedrag te noemen.
Wilt u weten hoeveel de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor uw woning zouden kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Wij helpen u graag verder met een op maat gemaakte indicatie.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft voor het verduurzamen van uw woning, is afhankelijk van een aantal factoren. Tijdens het opstellen van een offerte, kijken we onder andere naar het volgende:

 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen

Met de bovenstaande gegevens maken we een berekening die ons exact laat zien hoeveel panelen wij op uw dak kunnen plaatsen.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij zonnepanelen Parkstad plaatsen we zonnepanelen op iedere daksoort. Ook bij uw woning in Hoensbroek! Of u nu een dak met pannen heeft of een golfplaten dak, een plat dak of een schuin dak; zonnepanelen zijn op vrijwel ieder dak te plaatsen. Benieuwd of uw dak ook tot de mogelijkheden behoort? Voer onze locatiescan uit en vraag vrijblijvend een locatiebezoek aan. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een dakcheck.

Waarom ook in Hoensbroek kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Zonnepanelen Parkstad is een lokale partij en daarom hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen graag bij u langs om uw situatie te bekijken en u te adviseren over de meest geschikte oplossing voor uw woning. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina