Skip to main content

Zonnepanelen Heerlen

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Zonnepanelen in Heerlen zijn nu voordeliger dan ooit!

Ondanks de wisselende berichtgeving over heffingen, salderen en de stijgende energieprijzen, zijn zonnepanelen juist nu interessanter dan ooit! Panelen worden efficiënter, goedkoper en leveren u onder de streep nog steeds een goed rendement op. Bent u de volgende trotse, nieuwe eigenaar van een dak met zonnepanelen? Lees snel verder en ontdek welke voordelen er verbonden zijn aan het aanschaffen van zonnepanelen in Heerlen.

Direct weten of uw woning geschikt is voor zonnepanelen en bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw energierekening? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Heerlen in cijfers

Heerlen verduurzaamt! Van de ruim 46.000 woningen die de gemeente Heerlen in 2021 telde, is al meer dan 15% uitgerust met zonnepanelen. Dat zijn bijna 6900 huiseigenaren die op een duurzame manier energie opwekken én geld besparen. Ook zijn de energielabels van deze huishoudens verbeterd. Daar wilt u toch ook aan meedoen?

Wilt u vrijblijvend een plan ontvangen om uw woning ook te verduurzamen met zonnepanelen? Vul dan onze postcodecheck in. Een van onze specialisten zal u vervolgens persoonlijk adviseren wat zonnepanelen voor uw woning in Heerlen kunnen betekenen.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Heerlen

Het is mogelijk om uw zonnepanelen in Heerlen te financieren door middel van een stimuleringslening van de Provincie Limburg. Ook kunt u ervoor kiezen om de zonnepanelen zelf te financieren of in een combinatie met een lening te financieren. Wij adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden.

In alle gevallen wilt het zeggen dat u geen eigen spaargeld nodig heeft en dat het meer rendement oplevert dan zonnepanelen huren.

Over het algemeen geldt dat u de BTW over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen kunt terugvragen bij de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Heerlen

Tijdens het berekenen van de exacte terugverdientijd van zonnepanelen is het belangrijk om een aantal zaken goed op papier te hebben. Zo houden we buiten de aanschaf en installatie prijs ook rekening met te ontvangen subsidies én de opbrengst van uw zonnepanelen. Deze opbrengst is afhankelijk van het aantal uren dat de panelen blootgesteld zijn aan zonlicht. Gelukkig schijnt de zon gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uur in de gemeente Heerlen. Meer dan genoeg om uw huishouden te voorzien van groene energie én er iets voor terug te krijgen.

Nu de energieprijzen bij uw energieleverancier blijven stijgen, wordt het zelf opwekken van stroom alleen maar waardevoller. Iedere kilowattuur aan stroom die u zelf opwekt, hoeft u immers niet in te kopen bij uw leverancier. Met de huidige energieprijzen, wordt uw terugverdientijd daarom nog korter.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

We snappen heel goed dat u graag wilt weten wat het aanschaffen en installeren van zonnepanelen voor uw portemonnee zou betekenen. Omdat iedere plaatsing echter een stukje maatwerk is, kunnen wij vooraf geen exact bedrag noemen.
Wilt u weten hoeveel de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning zou kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft om uw woning van groene energie te kunnen voorzien hangt af van een aantal zaken. Als wij een offerte opstellen, letten we onder andere op de volgende factoren:

 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen

De totaalsom van de bovenstaande factoren wijst uit hoeveel panelen u nodig zult hebben om (een deel van) uw energiebehoefte te verzorgen.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij zonnepanelen Parkstad plaatsen we zonnepanelen op alle soorten daken. Ook bij uw woning in Heerlen! Van platte daken tot schuine daken, en van pannen daken tot golfplaten: zonnepanelen zijn op vrijwel ieder type dak te plaatsen. Benieuwd of uw dak ook tot de mogelijkheden behoort? Voer dan onze locatiescan uit en vraag een locatiebezoek aan voor een vrijblijvende dakcheck.

Waarom ook in Heerlen kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Doordat wij een lokale partij zijn hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen daarom graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina