Skip to main content

Zonnepanelen Gulpen-Wittem

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Gulpen-Wittem stapt over op zonne-energie! Doet u net als vele van uw plaatsgenoten ook mee?

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen begint langzaam maar zeker de normaalste zaak van de wereld te worden. Vooral in tijden van hoge energieprijzen zien steeds meer woningeigenaren in dat er duurzamere én goedkopere alternatieven zijn om hun woning van energie te voorzien. In Gulpen-Wittem hebben veel huiseigenaren de voordelen van zonnepanelen al ontdekt en dat ziet u dan ook goed terug in het straatbeeld! Sluit u zich aan bij uw buren en stapt u ook over op zelf opgewekte, duurzame energie? Nu is hét moment! Lees snel verder en ontdek alle voordelen waar u van kunt profiteren als u kiest voor een dak vol zonnepanelen.

Bent u al om en wilt u direct weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Of bent u al direct benieuwd hoeveel u kunt besparen met een dak vol zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Gulpen-Wittem in cijfers

De gemeente Gulpen-Wittem verduurzaamt! Niet alleen in Gulpen en Margraten zien we steeds meer daken met zonnepanelen, ook in Mechelen, Epen en Eys neemt het aantal duurzaam uitgeruste woningen toe. Als we naar de jaarlijkse gemeente cijfers kijken zien we dan ook dat in 2021 ruim 24% van de bijna 6900 woningen in de gemeente al uitgerust waren met een dak vol zonnepanelen. Hiermee scoort de gemeente net boven het provinciale gemiddelde van 22%. Dit betekent dat ruim 1.650 woningen al gebruik maken van de voordelen van zelf opgewekte zonne-energie. Daar wilt u zich toch ook bij aansluiten? 

Wilt u een vrijblijvend plan ontvangen waarin onze experts u uitleggen hoe u uw woning kunt verduurzamen met zonnepanelen? Vul dan onze postcodecheck in of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Een van onze specialisten komt graag persoonlijk bij u langs in Gulpen-Wittem om uw dak te bekijken en u te adviseren over de inzet van zonnepanelen.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Gulpen-Wittem

In de gemeente Gulpen-Wittem is momenteel geen gemeentelijke subsidie die de aanschaf van zonnepanelen bevordert. Wel kunt u in de gemeente gebruik maken van een stimuleringsregeling die aangeboden wordt door de provincie limburg. Deze stimuleringsregeling maakt het mogelijk om de zonnepanelen deels met geleend geld aan te schaffen. In welke mate u gebruik maakt van eigen geld of geleend geld voor de aanschaf van zonnepanelen bepaalt u zelf. Het is in principe niet direct nodig om de aanschaf volledig met eigen (spaar)geld te financieren. Wij adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden.

In Nederland kunt u altijd de BTW over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen terugvragen. Dit gaat via de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Gulpen-Wittem

Wanneer we de terugverdientijd van uw zonnepanelen gaan berekenen is het belangrijk dat we een aantal zaken duidelijk op papier hebben staan. Enkele belangrijke factoren die in de berekening terugkomen zijn bijvoorbeeld: de geschatte opbrengst van de panelen, uw energieverbruik, de aanschaf- en installatie prijs en eventuele subsidies of andere stimuleringsregelingen waar u gebruik van maakt. Hoewel we een goede inschatting kunnen maken is de opbrengst van de zonnepanelen de meest variabele factor in de berekening. Voor deze opbrengst zijn we immers niet alleen afhankelijk van het vermogen van de panelen, ook het aantal uren waarin de panelen aan zonlicht worden blootgesteld tellen hier mee. Gelukkig schijnt de zon gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uur in de gemeente Gulpen-Wittem. Dit is meer dan genoeg zonlicht om in het energieverbruik van uw huishouden te kunnen voorzien én er iets voor terug te krijgen.

Ten tijde van hoge gas- en energieprijzen zien we dat het zelf opwekken van stroom alsmaar interessanter én waardevoller wordt. Hoe hoger de stroomprijs immers is, hoe sneller u uw panelen heeft terugverdient en eraan gaat verdienen.

Over de exacte terugverdientijd voor uw woning kunnen wij u meer vertellen in een persoonlijk advies.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

Het is natuurlijk logisch dat u voorafgaand aan de aanschaf van zonnepanelen graag wilt weten wat de aanschaf zou kosten. Dit willen wij u dan ook graag vertellen, maar vanwege de grote hoeveelheid maatwerk die bij de installatie komt kijken kunnen we dat op deze website nog niet doen. Wilt u graag weten wat een dak vol zonnepanelen u zou kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Een van onze adviseurs zal u vervolgens persoonlijk verder helpen en adviseren.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen u in Gulpen-Wittem nodig heeft hangt af van een aantal zaken. Wanneer we een offerte voor u opstellen, houden we onder andere rekening met de volgende:

 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen

De totaalsom van de bovenstaande factoren laat ons zien hoeveel panelen we op uw dak moeten plaatsen om in uw energiebehoeften te kunnen voorzien.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Vrijwel geen dak is voor ons te gek! De kans dat we zonnepanelen op uw dak kunnen plaatsen is dan ook vrij groot. Of u nu een plat dak heeft met groenbegroeiing, of een schuik dak met een dakkapel: Bij Zonnepanelen Parkstad hebben we ervaring met iedere daksoort. Wilt u uw dak laten nakijken door een van onze specialisten? Voer dan onze locatiescan uit en vraag een vrijblijvend locatiebezoek aan voor een dakcheck.

Wij komen bij u langs in:

 • Gulpen
 • Wijlre
 • Mechelen
 • Eys
 • Epen
 • Partij-Wittem
 • Nijswiller
 • Reijmerstok
 • Slenaken

Waarom ook in Gulpen-Wittem kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Zonnepanelen Parkstad is uw lokale partner in zonnepanelen. Wij hechten veel waarde aan een eerlijk en persoonlijk advies en komen daarvoor graag bij u langs. Uw persoonlijke situatie is de leidraad voor onze offertes en om die zo goed mogelijk in beeld te brengen gaan onze adviseurs graag vanuit Voerendaal op pad. 

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina