Skip to main content

Zonnepanelen Geleen

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Steeds meer huiseigenaren in Geleen kiezen voor zelf opgewekte energie.

Zelf energie opwekken en daarmee besparen op uw maandelijkse energielasten was nog nooit zo interessant als nu. Ook in Geleen zien steeds meer mensen dit in, waardoor de met zonnepanelen gevulde daken ook hier als paddestoelen uit de grond schieten. Of u nu woont in Kluis, Geleen-Zuid of Oud-Geleen: zonnepanelen zijn interessant voor iedere woning!

De hoge gas- en energieprijzen beginnen voor veel huishoudens voor ondraagbare maandelijkse lasten te zorgen. Het zelf opwekken van stroom en het elektrisch opwekken van warmte worden daardoor steeds interessanter en wellicht zelfs een must. Wilt u besparen op uw energierekening door zelf energie op te wekken? Stap dan nu over op zonnepanelen! Wij komen graag bij langs in Geleen voor persoonlijk advies.

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor zonnepanelen en wilt u direct weten hoeveel u op uw energiekosten kunt besparen door zelf stroom op te wekken? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Geleen in cijfers

Net als in veel andere gemeenten stappen ook steeds meer huiseigenaren in Sittard-Geleen over op duurzame en zelf opgewekte energie. Zo is bijvoorbeeld al meer dan 23% van de ruim 46.600 woningen uitgerust met een dak vol zonnepanelen. Dit zijn ongeveer 10.700 huiseigenaren die dankzij zonnepanelen al flink besparen op hun maandelijkse energiekosten. 

Ziet u het verduurzamen van uw woning én het besparen op uw energielasten zitten? Vul dan onze postcode check in en vraag een vrijblijvende offerte aan! Onze specialisten nemen contact met u op en bieden u een persoonlijk advies over de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw woning in Geleen of Munstergeleen.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidies voor zonnepanelen in Geleen

In Geleen is het niet mogelijk om gebruik te maken van gemeentelijke subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel is het mogelijk om de zonnepanelen te financieren met een aantrekkelijke lening die de Provincie Limburg aanbiedt. U bent altijd vrij in het inrichten van de financiering. Wilt u de panelen bijvoorbeeld niet volledig met geleend geld betalen? Dan kunt u er ook voor kiezen om dit deels of zelfs volledig met eigen geld te doen. Als u zonnepanelen aanschaft kunt u in ieder geval altijd de BTW over de aanschaf en installatie terugvragen bij de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Geleen

Als u de juiste cijfers en verbruiksstatistieken bij de hand heeft, is het vrij eenvoudig om een globale terugverdientijd te berekenen. In de basis is het een kwestie van het optellen van de kosten (aanschaf en installatie) en het daarvan aftrekken van eventuele subsidies. Dit bedrag deelt u vervolgens door de verwachte opbrengst van de zonnepanelen per jaar (lees: de verwachte energiekosten die u bespaart). Bij het bepalen van de mogelijke opbrengst dienen we rekening te houden met enkele factoren. Een van de belangrijkste is het aantal zonuren waar de panelen in uw woonplaats aan blootgesteld gaan worden. De zon schijnt in Geleen gemiddeld tussen de 1100 en 1800 uren. U hoeft er daarom niet bang voor te zijn dat de opbrengst van de panelen uw energiebehoeften niet gaat dekken. Voor de meeste huishoudens zorgt dit aantal zonuren voor meer dan genoeg energie.

Naar verwachting zullen de energieprijzen de komende tijd nog blijven stijgen. Deze stijgende tarieven zorgen er natuurlijk voor dat het zelf opwekken van stroom steeds interessanter wordt. Des te hoger de prijs van een kilowattuur stroom immers is, des te waardevoller wordt iedere kilowattuur die u zelf opwekt en des te korter is de terugverdientijd. 

Wat kosten zonnepanelen & de installatie

Aan het aanschaffen en laten installeren van zonnepanelen gaat vaak een uitgebreid oriëntatieproces vooraf. U wilt er immers zeker van zijn dat u de beste deal krijgt bij de meest betrouwbare installateur. Prijzen vergelijken is een van de stappen die u in dit oriëntatieproces doorloopt. Hoewel wij u graag al direct zouden willen vertellen hoeveel het u zou gaan kosten, kunnen wij door het maatwerk dat bij onze dienst komt kijken nog geen exact bedrag noemen. Wilt u weten wat het kostenplaatje bij ons zal zijn? Dan komen wij graag langs om een offerte op maat te maken.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Vaak denken mensen dat zonnepanelen alleen interessant zijn als ze de gehele energiebehoefte van een huishouden kunnen opvangen. Hoewel dit niet waar is, is het opwekken van voldoende energie tegenwoordig geen probleem meer. Om te berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en daadwerkelijk kunt plaatsen, houden wij rekening met onder andere de volgende zaken: 

 • Uw energieverbruik
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen
 • Het formaat van het dak
 • De ligging van het dak
 • De helling van het dak

Op basis van de bovenstaande factoren stellen wij een berekening op die ons het exacte aantal panelen laat zien dat past bij uw woning en energiebehoeften.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Waar een wil is, is een weg. In principe is geen enkel dak dan ook ongeschikt voor zonnepanelen en kunnen we bij zonnepanelen Parkstad zonnepanelen plaatsen op alle soorten daken. Of u nu een schuin dak of een plat dak heeft en of het dak nu bekleed is met pannen of golfplaten: ook op uw dak kunnen we panelen plaatsen. Wilt u zeker weten of het dak van uw woning in Geleen geschikt is voor zonnepanelen?  Voer onze locatiescan uit en vraag een vrijblijvende dakcheck aan. Onze experts komen graag bij u langs.

Waarom ook in Geleen kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Als lokale partij zetten wij ons dagelijks in voor het verduurzamen van onze regio. We hechten daarbij veel waarde aan persoonlijk contact met onze klanten en bieden u een eerlijk advies gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Ook interesse in een duurzamere woning? Vraag dan nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina