Skip to main content

Zonnepanelen Eijsden-Margraten

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Steeds meer woningeigenaren in de gemeente Eijsden-Margraten kiezen voor zonne-energie.

Voor wie een steentje wilt bijdragen aan een meer duurzame wereld en tegelijkertijd ook nog wilt besparen op de maandelijkse energielasten zijn zonnepanelen een onmisbaar middel. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer woningeigenaren in de gemeente Eijsden-Margraten overstappen op duurzame zonne-energie. Met de huidige stand van zaken op de energiemarkt bieden zonnepanelen uw bovendien de zekerheid dat uw energierekening hoe dan ook lager zal uitvallen dan wanneer u volledig afhankelijk bent van het net. Genoeg redenen om over te stappen op solar, toch?

 

Bent u de volgende woningeigenaar in Eijsden-Margraten die kan profiteren van de voordelen van een dak vol zonnepanelen? Lees dan snel verder en vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Gemeente Eijsden-Margraten in cijfers

Inwoners van de Gemeente Eijsden-Margraten zijn gek op zonnepanelen en dat zien we goed terug in de gemeente cijfers! Maar liefst 33% van de ruim 11.400 woningen in de gemeente waren in 2021 al voorzien van zonnepanelen. Dat aantal is de afgelopen maanden niet alleen gestegen, het ligt ook nog zo’n 10% boven het provinciale gemiddelde! U sluit zich toch ook aan bij de ruim 3.750 huiseigenaren die al profiteren van duurzame energie? Zowel uw portemonnee als het klimaat zijn u dus dankbaar wanneer u zich bij deze groene golf aansluit.

Bent u van plan uw woning verduurzamen met zonnepanelen? Vul dan vrijblijvend onze postcodecheck in. Een van onze specialisten adviseert u wat voor uw woning in Eijsden-Margraten de beste optie is.

(bron: Klimaatmonitor)

We komen graag bij u langs voor:

 • Zonnepanelen in Banholt
 • Zonnepanelen in Bemelen
 • Zonnepanelen in Cadier en Keer
 • Zonnepanelen in Eckelrade
 • Zonnepanelen in Eijsden
 • Zonnepanelen in Gronsveld
 • Zonnepanelen in Margraten
 • Zonnepanelen in Mheer
 • Zonnepanelen in Noorbeek
 • Zonnepanelen in Scheulder
 • Zonnepanelen in Sint-Geertruid

Subsidieregeling voor zonnepanelen in de gemeente Eijsden-Margraten

Net als in de rest van Limburg kunt u in Eijsden-Margraten gebruik maken van een provinciale stimuleringsregeling die het mogelijk maakt om zonnepanelen (deels) met geleend geld aan te schaffen. Het betreft hier een aantrekkelijke lening die u kunt gebruiken om uw eigen financiële middelen aan te vullen of te vervangen.

Voor de aanschaf van zonnepanelen hoeft u in principe dus geen eigen spaargeld te gebruiken. Wat de exacte verhouding tussen geleend geld en eigen geld wordt, bepaalt u uiteraard zelf.

In Nederland is het daarnaast mogelijk om de BTW (belasting) die u over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen betaalt terug te vorderen via de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Eijsden-Margraten

Hoewel zonnepanelen zich op den duur altijd terugverdienen, snappen we dat u het belangrijk vindt om de terugverdientijd van uw panelen te weten. Deze periode bepaalt immers vanaf wanneer u daadwerkelijk gaat verdienen aan uw dak vol zonnepanelen.Het berekenen van een globale terugverdientijd is gelukkig niet heel lastig, mits u ervoor zorgt dat u bij voorhand de juiste gegevens bij de hand geeft. Denk met name aan de aanschafprijs en installatie prijs, uw energieverbruik en de (potentiële) opbrengst van uw zonnepanelen. 

De totale opbrengst van uw zonnepanelen is met name afhankelijk van het aantal zonuren. In de gemeente Eijsden-Margraten schijnt de zon gelukkig tussen de 1100 en 1800 uur per jaar, wat meer dan genoeg is om een gemiddeld huishouden mee van stroom te voorzien.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

Heeft u besloten dat u uw woning wilt voorzien van zonnepanelen? Dan bent u natuurlijk benieuwd wat de aanschaf en installatie van de panelen zou kosten. We zouden u hier graag direct een indicatie willen geven, maar vanwege de grote hoeveelheid maatwerk die erbij komt kijken werken wij bij voorkeur met vrijblijvende offertes.

Wilt u weten wat het totaalbedrag zou zijn voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor uw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het berekenen van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft om uw stroombehoefte op te kunnen vangen gebeurt tijdens het opstellen van de offerte en gebeurt op basis van een aantal factoren: 

 • De helling van het dak
 • Uw energieverbruik
 • De ligging van het dak
 • Het formaat van het dak
 • Het vermogen van de zonnepanelen

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij Zonnepanelen Parkstad plaatsen we zonnepanelen op vrijwel ieder dak. Of het dak nu schuin of plat is of bedekt is met dakpannen of golfplaten: wij zorgen ervoor dat ook u kunt profiteren van de voordelen van zonnepanelen. 

Of u nu woont in Margraten, Cadier en Keer, Eijsden of Gronsveld: we komen graag bij u langs om uw dak te bekijken en een vrijblijvende offerte op te stellen.

Waarom ook in Eijsden-Margraten kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Wij zijn dé lokale partij uit Zuid-Limburg en hechten veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij hanteren snelle levertijden en komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina