Skip to main content

Zonnepanelen Brunssum

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Zonnepanelen in Brunssum zijn nu voordeliger dan ooit!

Wist u dat zonnepanelen ondanks de wisselende berichtgeving over rendementen, heffingen en regelingen nog steeds een zeer voordelige investering zijn? Zonnepanelen worden namelijk niet alleen steeds efficiënter, ook prijstechnisch gezien worden ze steeds voordeliger nu de energietarieven blijven schommelen. Het is daarom nu hét moment om over te stappen. Bent u de volgende trotse eigenaar van een dak vol met zonnepanelen? Lees snel verder en ontdek van welke voordelen u kunt profiteren als u zonnepanelen aanschaft in Brunssum.

Wilt u weten hoeveel u op uw energierekening kunt besparen als u voor zonnepanelen kiest? Of wilt u direct weten of uw woning geschikt is voor zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Brunssum in cijfers

Brunssum wordt steeds duurzamer! Van de ruim 14.500 woningen die in 2020 in gemeente Brunssum stonden, is al ruim 20% uitgerust met zonnepanelen. Dat zijn bijna 2900 woningen die op een duurzame manier energie opwekken en net zoveel huiseigenaren die besparen op hun energierekening. Daarnaast hebben deze huishoudens dankzij de zonnepanelen een beter energielabel. Daar wilt u toch ook aan meedoen?

Wilt u uw woning ook verduurzamen met zonnepanelen en daar een vrijblijvend plan voor ontvangen? Vul dan onze postcodecheck in. Een van onze specialisten adviseert u vervolgens persoonlijk over de voordelen van zonnepanelen voor uw woning in Brunssum.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in Brunssum

In de gemeente Brunssum kunt u uw zonnepanelen financieren met een stimuleringslening van de Provincie Limburg. Ook is het mogelijk om de zonnepanelen zelf te financieren of om te kiezen voor een combinatie van eigen geld en een lening. Wij adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden.

In alle gevallen heeft u in de basis geen eigen spaargeld nodig en zal de aanschaf van zonnepanelen meer rendement opleveren dan zonnepanelen huren.

In Nederland kunt u daarnaast de BTW over de installatie en aankoop van uw zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Brunssum

Tijdens het berekenen van de terugverdientijd van zonnepanelen houden we rekening met verschillende factoren. Zo letten we allereerst op de aanschafprijs en installatie prijs van de panelen en leggen we dit naast de verwachte opbrengst van uw zonnepanelen. Deze opbrengst hangt af van het vermogen van de panelen en van het aantal uren waarin de panelen zonlicht opvangen. In Brunssum schijnt de zon gelukkig tussen de 1100 en 1800 uur per jaar. Dat is meer dan genoeg om uw huishouden te voorzien van groene energie én er iets mee te verdienen.

Hoe hoger de energieprijzen bij uw energieleverancier stijgen, hoe waardevoller uw zelf opgewekte stroom wordt. Iedere kilowattuur stroom die u met uw zonnepanelen opwekt hoeft u immers niet in te kopen bij uw leverancier. Met de huidige energieprijzen wordt de terugverdientijd van uw panelen nu nóg korter.

Wat kost een zonnepaneel & de plaatsing

We snappen heel goed dat u benieuwd bent wat het aanschaffen en installeren van zonnepanelen voor uw portemonnee zou betekenen. Vanwege de hoeveelheid maatwerk die bij iedere plaatsing komt kijken, is het echter heel lastig om hier een indicatie te kunnen vermelden. Wilt u weten hoeveel de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning zou kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft om uw woning te verduurzamen is afhankelijk van een aantal zaken. Tijdens het opstellen van een offerte, letten we dan ook op de volgende factoren:

 • Uw energieverbruik
 • Het formaat van het dak
 • De helling van het dak
 • De ligging van het dak
 • Het opbrengst vermogen van de zonnepanelen

Op basis van de totaalsom van de bovenstaande factoren bepalen wij hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om (een deel van) uw energiebehoefte te verzorgen.

Op welke daksoorten kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Bij zonnepanelen Parkstad kunnen we zonnepanelen op vrijwel iedere daksoort plaatsen. Ook bij u in Brunssum! Van schuine daken tot platte daken, en van een dak met golfplaten tot een dak met pannen: zonnepanelen zijn op bijna ieder dak te plaatsen. Benieuwd of zonnepanelen ook op uw dak te plaatsen zijn? Voer dan onze locatiescan uit en vraag een locatiebezoek aan voor een vrijblijvende dakcheck.

Waarom ook in Brunssum kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Wij zijn dé lokale partij en hechten daarom veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen dan ook graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina