Skip to main content

Zonnepanelen Beek

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Steeds meer inwoners van de gemeente Beek kiezen ervoor om zelf energie op te wekken. Doet u ook mee?

Zonnepanelen blijven ook in Beek in populariteit toenemen. Ze verduurzamen immers niet alleen uw woning, ze zorgen er ook voor dat uw energierekening er aan het einde van de maand een stuk aantrekkelijker uitziet. Veel van uw buren in de gemeente Beek profiteren al van de voordelen van zonnepanelen. Benieuwd wat deze voordelen exact zijn en hoe ook u hier gebruik van kunt maken? Lees dan snel verder!

Bent u al om en wilt u vooral weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Beek zouden kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

De gemeente Beek in cijfers

De gemeente Beek is al stevig onderweg als het aankomt op het verduurzamen van haar energievoorzieningen. Voor u als inwoner van Beek zal dit waarschijnlijk niet als een verrassing komen, de met zonnepanelen gevulde daken schieten de afgelopen jaren immers als paddenstoelen uit de grond. Dat Beek goed bezig is op het gebied van duurzame energie zien we echter niet alleen op straat terug, ook de gemeente cijfers laten een positief beeld zien! Wist u bijvoorbeeld dat maar liefst 32% van de ruim 7.500 woningen in de gemeente beek al voorzien zijn van een dak vol met zonnepanelen? Beek scoort daarmee 10% beter dan het provinciale gemiddelde.

Woont u in Beek, Neerbeek, Genhout of Spaubeek en wilt u zich ook aansluiten bij de ruim 2.400 woningeigenaren in uw gemeente die al bijdragen aan een beter klimaat én besparen op hun energierekening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag een dackchek of gratis offerte op maat aan. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw woning.

(bron: Klimaatmonitor)

Doe de gratis dakcheck!

Subsidieregeling voor zonnepanelen in de gemeente Beek

In de gemeente Beek kunt u momenteel geen gebruik maken van een subsidie die de aanschaf van zonnepanelen financieel gezien nóg aantrekkelijker zou maken. Wel zijn er in Beek twee andere financieringsopties waarvan u gebruik kunt maken. Allereerst kunt u bij de Gemeente Beek een duurzaamheidslening afsluiten. Deze aantrekkelijke lening is bedoeld voor het verduurzamen van uw woning en heeft een reikwijdte van €2.500 tot €30.000. 

Naast de gemeentelijke lening is er ook een provinciale stimuleringsregeling die u kunt inzetten voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze stimuleringsregeling betreft een aantrekkelijke lening die het mogelijk maakt om de zonnepanelen deels met eigen en deels met geleend geld (of volledig met geleend geld) te betalen. 

Wanneer u van plan bent om in Beek, Spaubeek, Neerbeek of Genhout zonnepanelen aan te schaffen is het dus nooit noodzakelijk om dit volledig met eigen geld te doen. U bepaalt ten alle tijden zelf voor welke verhouding geleend/eigen geld u kiest.

Onder de streep dient u het volledige aankoopbedrag altijd volledig zelf te betalen. Toch nog iets van het aanschafbedrag terugkrijgen? Vergeet dan niet om de BTW (belasting) over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terug te vorderen via de belastingdienst.

LET OP! Sinds 1 januari 2023 geldt een andere regeling voor BTW over zonnepanelen die voor particulier gebruik worden aangeschaft. Lees hier meer over het nultarief.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Beek

Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen doet u dit natuurlijk vanuit het idee dat u na verloop van tijd aan de panelen zult verdienen. Het moment vanaf wanneer u onder de streep inderdaad geld over gaat houden dankzij de zonnepanelen, is relatief eenvoudig te bepalen wanneer u de terugverdientijd van de panelen weet. Deze terugverdientijd kunnen wij voor u berekenen. Deze berekening is gemakkelijk uit te voeren wanneer we beschikken over de juiste gegevens. Denk bijvoorbeeld aan uw maandelijkse verbruik, de potentiële opbrengst van de panelen en de aankoop- en aanschafprijs.

Voor het berekenen van de opbrengst van de zonnepanelen houden we rekening met een aantal factoren. De misschien wel meest invloedrijke factor is de zon en het aantal uren dat deze aan de hemel staat. In Beek kunt u jaarlijks tussen de 1100 en 1800 uur per jaar van de zon genieten. Dit is meer dan genoeg om een gemiddeld huishouden mee van energie te kunnen voorzien.

Wat kosten de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen?

Snapt u na het lezen van de bovenstaande tekst direct waarom uw plaatsgenoten massaal kiezen voor zonnepanelen en bent u ook om? Dan bent u waarschijnlijk benieuwd wat de aanschaf van zonnepanelen in Beek zou kosten. 

Hoewel we hier graag een bedrag met u zouden willen delen, is het vanwege de grote hoeveelheid maatwerk die erbij komt kijken lastig om een bedrag te noemen. Ieder dak is anders en vanwege de vele variabele factoren die bij het bepalen van een bedrag komen kijken werken wij bij voorkeur met op maat gemaakte offertes. 

Wilt u weten wat de aanschaf van zonnepanelen kost? Dan verzoeken wij u om een vrijblijvende dakcheck of offerte aan te vragen. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk en helpen u graag persoonlijk verder.

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Wanneer we uw offerte opstellen bereken we hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en uw dak kan dragen. Deze hoeveelheid bepalen we aan de hand van een aantal factoren: 

 • De ligging van het dak
 • Uw energieverbruik
 • De helling van het dak
 • Het vermogen van de zonnepanelen
 • Het formaat van het dak

Op welke daken plaatsen wij zonnepanelen?

Bij Zonnepanelen Parkstad plaatsen we op vrijwel ieder dak zonnepanelen. Of het nu gaat om een schuin dak, plat dak, groen dak of een dak met golfplaten: we zorgen er altijd voor dat u ook in uw woning kunt profiteren van de voordelen van zelf opgewekte energie. Onze adviseurs komen graag langs in Beek om uw dak te bekijken en u te adviseren.

Waarom ook in Beek kiezen voor Zonnepanelen Parkstad?

 • Dé lokale partner
 • Snelle levertijden
 • Gecertificeerd
 • Persoonlijk contact
 • Deskundige montage
 • Topkwaliteit

Zonnepanelen Parkstad is dé lokale partner voor zonnepanelen in Zuid-Limburg. We komen graag vanuit Voerendaal langs bij u in Beek om u te voorzien van een eerlijk en persoonlijk advies. Samen gaan we voor de beste oplossing voor uw woning!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina