Skip to main content

Scope 12 installaties

Bereken de zonnepotentie van uw dak
Prijs, opbrengst & terugverdientijd
Ontvang een GRATIS adviesrapport
Offerte? Vraag hem nu GRATIS aan!

Scope 12 installaties

Als u zonnepanelen wilt laten installeren, wilt u natuurlijk dat dit veilig en professioneel gebeurt. Daarom is het belangrijk om te weten wat scope 12 is en waarom dit van belang is voor uw installatie. In deze tekst leggen we uit wat scope 12 inhoudt, voor welke installaties het geldt en wat de gevolgen zijn als een installatie niet aan de scope 12 richtlijnen voldoet. Tot slot vertellen we u hoe Zonnepanelen Parkstad u kan helpen met een scope 12 installatie.

Wat is scope 12?

Scope 12 is een certificeringsschema voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van zonnestroomsystemen. Het doel van scope 12 is om de kwaliteit en (brand)veiligheid van zonnestroominstallaties te waarborgen en te verbeteren. Scope 12 is onder andere gebaseerd op de NEN 1010 norm, die de algemene eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. Scope 12 gaat echter verder dan de NEN 1010 en stelt specifieke eisen aan zonnestroomsystemen, zoals de keuze van materialen, de montage van panelen, de bekabeling, de aarding en de beveiliging. Uw verzekeraar kan u verplichten een scope 12 keuring uit te voeren.

Voor welke installaties is scope 12 van toepassing?

Scope 12 geldt onder andere voor alle zonnepaneelinstallaties op bedrijfspanden die aangesloten zijn op het openbare elektriciteitsnet. Hoewel een scope 12 keuring voor alle zakelijke installaties aan te raden is, is het met name belangrijk dat installaties die uit meer dan 50 panelen bestaan voldoen aan de scope 12 richtlijnen. Als u zonnepanelen laat plaatsen, moet u er dus op letten dat uw installateur werkt volgens de scope 12 eisen.Dit geeft u de garantie dat uw installatie voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen.

Bent u eigenaar van een veebedrijf? Dan  is een scope 12 keuring vanaf 1 januari 2024 verplicht voor alle veestallen.

Wat gebeurt er als een installatie niet voldoet aan de scope 12 richtlijnen?

Als een installatie niet voldoet aan de scope 12 richtlijnen, kan dit ernstige gevolgen hebben. Zo kan er sprake zijn van brandgevaar, elektrische schokken, overbelasting, kortsluiting of schade aan uw apparatuur. Bovendien zal uw verzekering uw polis opnieuw beoordelen, uw verzekeringspremie verhogen en weigeren om eventuele schade te vergoeden als blijkt dat uw installatie niet volgens de scope 12 norm is uitgevoerd. 

Heeft u recent een grote hoeveelheid zonnepanelen laten leggen? Dan kan de verzekeraar u verplichten een Scope 12 keuring te laten uitvoeren. Schade als gevolg van een ondeugdelijke installatie kan dus leiden tot hoge kosten en kan (ernstige) gevolgen hebben voor uw onderneming.

Zonnepanelen Parkstad en Scope 12

Alle installaties die door Zonnepanelen Parkstad worden uitgevoerd, houden rekening met de scope 12 eisen. Wij werken alleen met hoogwaardige materialen en volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie. Als u kiest voor Zonnepanelen Parkstad, kunt u er zeker van zijn dat uw installatie voldoet aan de scope 12 richtlijnen en dat u optimaal profiteert van uw zonnepanelen. Wilt u meer weten over scope 12 of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar +31 (0)45 762 0706. Wij staan u graag te woord.

 

Interesse in een zonnenpaneleninstallatie voor zakelijk gebruik?

Vraag dan een offerte aan

Waarom ook zakelijk voor Zonnepanelen Parkstad kiezen?

  • Dé lokale partner
  • Snelle levertijden
  • Gecertificeerd
  • Persoonlijk contact
  • Deskundige montage
  • Topkwaliteit

Doordat wij een lokale partij zijn hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact en een eerlijk advies. Wij komen daarom graag bij u langs om uw pand persoonlijk te bekijken en u te adviseren over de beste oplossing. Vraag nu een persoonlijk advies aan!

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar zonnepanelen voor zakelijk gebruik?

Bekijk dan deze pagina