Skip to main content

Zonnepanelen Parkstad op bezoek bij Holland Solar

Wie is Holland Solar?
“Holland Solar is dé belangenbehartiger van de Nederlandse zonne-energiesector die er samen met de markt voor zorgt dat zonne-energie de belangrijkste energiebron van Nederland wordt. We beïnvloeden relevante besluitvorming en sturen de agenda rond wet- en regelgeving en subsidies. Als brancheorganisatie werken we samen met onze leden aan het inspireren, informeren, verbinden en verder professionaliseren van de Nederlandse zonne-energiesector.” Bron: www.hollandsolar.nl 

Ook Zonnepanelen Parkstad bv is aangesloten bij Holland Solar. Gister waren alle leden van Holland Solar uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering. De ledenvergadering werd gehouden bij collega bedrijf KiesZon. KiesZon is een van de grootste zakelijke PV aanbieders van Nederland, in regio Parkstad bekend van de panelen op SnowWorld Landgraaf. Tijdens de vergadering kwamen onder andere de volgende punten aan bod:
– Update over Zonnewarmte
– Update over PV klein en groot zakelijk
– De Normcommissie (aan welke eisen moeten Solar installaties voldoen?)
– Rol van Holland Solar bij de totstandkoming van het klimaatakkoord.

Tot slot kwam Kees Vendrik (voorzitter van de klimaattafel grootschalige elektriciteitsopwekking) aan het woord. Kees Vendrik is door minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes aangesteld. Tijdens zijn lezing konden wij vragen stellen waaruit boeiende discussies ontstonden. De voornaamste discussies gingen over de rol van de overheid en wetgeving. Na deze boeiende dag hebben wij nog meer motivatie gekregen, de energietransitie is in beweging. Met gemotiveerde mensen uit het bedrijfsleven en overheid gaan wij onze klimaatdoelen behalen.

Heeft u vragen over de energietransitie of wenst u gewoon een offerte voor zonnepanelen, zonneboiler of infraroodverwarming neem dan vrijblijvend contact met ons op.