Skip to main content

Zonnepanelen op industrieel monument De Eiffel Maastricht

Het fabriekscomplex “De Eiffel” (voormalige Sphinx) op de Boschstraat is een indrukwekkend monument voor de industriestad Maastricht. In het Eiffelgebouw is de herontwikkeling tot Studenten Hotel, kantoren en lofts. Voor het opwekken van duurzame energie voor de gemeenschappelijke ruimte zijn 63 zonnepanelen geplaatst op het dak.

“Om dit indrukwekkende industriële monument in Maastricht te voorzien van zonnepanelen geeft ons een trots gevoel. Het uitzicht vanaf de dakterrassen van de nieuwe lofts (op het Eiffelgebouw) is prachtig, zo bewijzen de foto’s. De zonnepanelen kijken bij wijze van spreken zo uit op het Vrijthof met de Sint-Jan en Sint-Servaas torens. In Maastricht zijn veel monumentale panden waardoor het plaatsen van zonnepanelen niet altijd mogelijk is, desondanks is er nog volop ruimte tot groei voor het plaatsen van zonnepanelen in de vele woonwijken van Maastricht. Door het plaatsen van deze zonnepanelen op hét industriële monument van Maastricht, hopen we dat deze panelen een boost zullen geven aan de inwoners van Maastricht om meer zonnepanelen te plaatsen op woningen en gebouwen. De Gemeente Maastricht heeft de ambitie uitgesproken om in 2030 als stad klimaatneutraal te zijn en wij helpen graag mee om deze ambitie te realiseren”, aldus Emmanuel Zanetti (directeur Zonnepanelen Parkstad).

Het Eiffelgebouw en herontwikkeling
Het Eiffelgebouw (de voormalige Sphinx) sloot op eind 2006, waarmee het einde kwam aan ca. 170 jaar productie in de binnenstad van Maastricht. Op de Boschstraat tegenover ’t “Bassin” (binnenhaven) vestigde zich in Petrus Regout (als grondlegger van de Nederlandse industriële revolutie volgens Wikipedia) en de gebouwen werden in drie bouwfasen gerealiseerd. De transformatie van het Eiffelgebouw ontwikkeld zich in rap tempo en rondom het Eiffelgebouw worden hedendaags nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Tegenover het Eiffelgebouw is de herontwikkeling van de Timmerfabriek en het gehele Sphinxkwartier zal zich in de komende jaren ontwikkelen tot een aangenaam en trendy woon- en werkgebied. In het Eiffelgebouw is “The Student Hotel” reeds gevestigd en worden onder andere kantoren en lofts gerealiseerd.

Over ons
“Zonnepanelen Parkstad houdt zich bezig met advies, verkoop, montage en engineering op gebied van zonnepanelen. Graag sparren wij met onze klanten over alle mogelijkheden van stroomverbruik en opwekking als vervanging voor koolwaterstoffen energiedragers. Betrouwbaarheid is daarbij het sleutelwoord. Zonnepanelen Parkstad is VCA, GOODWE, SOLAREDGE, en ISSO gecertificeerd en tevens lid van Holland Solar, de branchevereniging voor zonne-energie. Zonnepanelen Parkstad voldoet aan de noodzakelijke certificering en is continu proactief in opleidingsprojecten ter versterking van onze kennis. Onze (dak)monteurs zijn bij ons in vaste dienst zodat we optimaal op kwaliteit kunnen sturen”, aldus Emmanuel Zanetti.