Skip to main content

Zonnepanelen op dak Garagebedrijf Stevens

Puth, dinsdag 27 juni 2018 – Vanuit het bedrijf Zonnepanelen Parkstad zijn zonnepanelen geplaatst op het dak van Garagehouder Stevens gelegen aan de Geleenstraat 60.
“Zonnepanelen Parkstad heeft goed werk geleverd”
aldus de heer Stevens, eigenaar van Garagebedrijf Stevens.

Bij Garagebedrijf Stevens straalt het vakmanschap ervan af, Garage Stevens is voornamelijk gespecialiseerd in Italiaanse auto’s, maar andere merken zijn zeker ook welkom. Tijdens ons bezoek waren er enkele mooie exemplaren te zien in de werkplaats. Naast moderne auto’s zijn zeker ook de klassieke auto’s bij Garage Stevens in goede handen. Het benodigde gereedschap is up to date en hangt schoon en geordend tegen de muren, kortom een garagebedrijf met passie voor het vak. “Zonnepanelen Parkstad spiegelt zich zelf graag aan dit soort bedrijven”.

Waarom dan zonnepanelen? 
De heer Stevens geeft aan dat hij door een storm op het idee is gekomen. Een naar achtergelegen loods is voorzien van golfplaten, tijdens een storm zijn enkele platen weggewaaid waardoor er drastisch iets moest gebeuren. Het idee is toen ontstaan om deze loods te verduurzamen, en waarom dan niet direct zonnepanelen? De zonnepanelen leveren de werkplaats voldoende elektriciteit om zelfvoorzienend te zijn. Tevens is het investeren in Zonnepanelen gunstig en geeft het een positieve bijdrage aan de bedrijfsvoering van Garagebedrijf Stevens. De heer Stevens heeft in het aanlooptraject twee verschillende bedrijven aangeschreven, bij Zonnepanelen Parkstad heeft meneer het digitale inschrijfformulier gebruikt. Vervolgens kreeg de heer Stevens twee verschillende adviezen, een van Zonnepanelen Parkstad en de ander van een bedrijf uit midden Limburg.

Hoe heeft u de keus tussen de twee verschillende aanbieders gemaakt?
“Ik was zeer te spreken over de aanpak” aldus de heer Stevens. De heer Zanetti, de eigenaar van Zonnepanelen Parkstad kwam met een goed verhaal en straalde enthousiasme uit. Het adviestraject van aanvraag tot advisering is prettig verlopen. Zonnepanelen Parkstad bezoekt iedere klant om een klantgericht advies te kunnen geven. Door het goede advies heeft de heer Stevens besloten om bij Zonnepanelen Parkstad te bestellen.

Tijdens de montage van de 44 Suntech half Cell Poly 290 Watt piek panelen” werd er goed met de heer Stevens meegedacht. De panelen zijn op het zuiden geplaatst waardoor deze 12.000 kWh per jaar gaan opleveren. Onze elektricien heeft samen met de heer Stevens bepaald waar de omvormer geplaatst kon worden en wat het gunstigste zou uitpakken. De montage voorliep voorspoedig waardoor de heer Stevens snel kon genieten van eigen opgewerkte groene stroom.

Hoe ziet u de toekomst van uw garagebedrijf?
De heer Stevens ziet veel veranderen in zijn markt, het mooie aan garagebedrijf Stevens is dat zij hier volledig voor openstaan. Misschien rijden oldtimers straks niet meer op benzine of diesel, maar is het mogelijk om de vervuilende verbrandingsmotoren uit te wisselen voor elektrische motoren. Ook liet de heer Stevens doorschemeren dat hij wel iets ziet in een elektrisch tankstation met zonnepanelen op het dak. Wanneer garagebedrijf Stevens ‘’onderdeel van Magneti Marelli Checkstar’’ voor de volgende generatie interessant wenst te blijven zal er geïnvesteerd moeten worden in duurzame oplossingen. Niet alles zal direct in praktijk worden gebracht echter dromen over de toekomst is altijd leuk.

Zonnepanelen Parkstad is trots op het geplaatste systeem. Mocht u ook interesse hebben in een zonnepanelen installatie vraag dan vrijblijvend een offerte aan.