Skip to main content

Zonnepanelen in de winter aanschaffen?

Zonnepanelen in de winter aanschaffen? Waarom niet?
De dagen worden steeds korter en de zon staat laag. Heeft het dan wel zin om in de winter zonnepanelen aan te schaffen? Bij Zonnepanelen Parkstad krijgen wij steeds vaker deze vraag. Het maakt niet veel uit op welk moment van het jaar u zonnepanelen aanschaft. In de maanden oktober t/m maart wekt een zonnepanelen installatie ongeveer 30% van de jaaropbrengst op.

Waarom dan wel in de winter zonnepanelen aanschaffen?
– Wanneer het voorjaar start bent u meteen klaar en gaat u direct optimaal profiteren van de Zon.
– Gaat u in april of mei zonnepanelen plaatsen mist u al een deel van het voorjaar. Het voorjaar geeft u het hoogste rendement.
– 30% opbrengst in de winter is niet niks.

Verder kunnen wij u in de winter goed adviseren over duurzame warmteoplossingen. Zonnepanelen Parkstad verkoopt niet alleen zonnepanelen maar ook zonneboilers en infraroodverwarming. Zonneboilers hebben een instralingsrendement van 85%, dit betekend dat u op een zonnige winterdag genoeg energie opwekt voor een warmwaterboiler te verwarmen.

Infraroodverwarming is ideaal voor het (bij)verwarmen van een ruimtes. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw woonkamer, badkamer, slaapkamers, hobbyruimte of zolder volledig te verwarmen. Door uw zonnepanelen installatie te combineren met deze slimme producten profiteert u optimaal van uw zonnepanelen.

Hebben wij uw interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact op.

#Durf te vragen:-)