Skip to main content

Zonneboilers bij Zonnepanelen Parkstad

De afgelopen periode hebben wij succesvol verschillende zonneboilers mogen plaatsen.
De bijbehorende techniek hebben wij ons eigen gemaakt. Tevens is er een vakbekwame monteur in dienst gekomen.

Wat is een zonneboiler eigenlijk?
Het woord zonneboiler geeft het antwoord, het is een boiler die verwarmd wordt door de zon.
Op uw woning wordt een vlakke-plaat of heatpipe collector geplaatst. Door deze collectoren stroomt transportvloeistof, via een aanvoer en retourleiding komt deze vloeistof in een boilervat. Het boilervat is gevuld met drinkwater (tapwater), dit water wordt doormiddel van een warmtewisselaar opgewarmd. In de zomermaanden kan de temperatuur van de boiler oplopen tot 85 graden.

Wat kunt u doen met het voorverwarmde water?
Het water heeft 60% van het jaar voldoende temperatuur voor een warme douche of andere tapwater behoeften. Tevens is het mogelijk om een deel van uw ruimteverwarming te verwarmen. Echter zal dit niet bij iedere woning mogelijk zijn.

Waar sluit ik een zonneboiler op aan? 
Bij de meeste Nederlandse huishoudens staan combi cv-ketels, wanneer uw cv-ketel een NZ-label (Naverwarming Zonneboiler) heeft is uw cv-ketel geschikt voor een zonneboiler. Het water zal dan voorverwarmd door uw cv-ketel stromen, is het water 60 graden zal uw ketel niet aanspringen. Wanneer het water lager dan 60 graden is zal de cv-ketel het tapwater tot 60 graden na-verwarmen. 60 graden is een verplichte temperatuur om een mogelijke legionella besmetting te vermijden. Wanneer uw cv-ketel een NZ-label heeft staat dat met een sticker op uw toestel aangegeven.

Wenst u geen cv-ketel te gebruiken?
Wanneer u geen cv-ketel heeft omdat u geen gasaansluiting heeft is het mogelijk om de zonneboiler op een elektrische naverwarmer aan te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld een warmtepomp, elektrische doorstromer of elektrisch element zijn.

Heeft u interesse in een zonneboiler? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Of lees verder op de website van Holland Solar, dit is onze branchevereniging waar Zonnepanelen Parkstad bij is aangesloten>>