Skip to main content

Voordelig bijverwarmen met infrarood verwarming

Een vraag die vaak gesteld wordt is of het voordeliger is om te verwarmen met infrarood dan een traditionele centrale CV ketel en het antwoord daarop is verrassend eenvoudig gegeven door Emmanuel Zanetti (directeur van Infrarood Limburg en Zonnepanelen Parkstad). “Het grootste voordeel is dat u per ruimte (lees decentraal) verwarmt met infrarood, in plaats van centraal zoals traditioneel met een CV ketel. Bij een CV ketel verwarmt u alle leidingen en kunt u alleen per radiator bepalen of u deze aanzet. Het CV systeem is altijd gericht op een grote capaciteit voor uw gehele woning ondanks dat u niet alle radiatoren aanzet, terwijl u met infrarood wel volledig per ruimte onafhankelijk (decentraal) bepaald of u extra warmte wenst en juist dat scheelt in de kosten. Kunt u voor minder dan 2 euro per dag een ruimte (zoals uw thuiswerkplek) verwarmen met uw CV ketel? Nee, dat gaat niet met een centraal systeem zoals CV, terwijl dit juist wel mogelijk is met infrarood verwarming. Voor de meeste woningen in Nederland (die al een CV ketel hebben) is het gunstige om bij te gaan verwarmen met infrarood, aldus Emmanuel Zanetti (directeur Infrarood Limburg en Zonnepanelen Parkstad).

Gunstigste oplossing
Het verschil in kostprijs tussen aardgas en infrarood is als geheel gezien afhankelijk van diverse factoren zoals hoofd- of bijverwarming, afmetingen en hoogte van de ruimtes, isolatiewaarde van de woning, wijze van energieopwekking (zonnepanelen), stroom en gastarieven, etc. Door zoveel variabelen is het niet zo eenvoudig te vergelijken tussen aardgas en infrarood. In diverse studies worden berekeningen gemaakt en blijkt bijverwarmen de slimste oplossing voor bestaande woningen. Bijverwarmen met infrarood blijft wat ons betreft ook op dit moment de gunstigste oplossing voor bestaande woningen waarbij u uw traditionele CV ketel behoud en daarnaast infrarood panelen gebruikt voor specifieke ruimtes. Maar niet alleen vanuit kosten is verwarmen met infrarood de beste oplossing. Hieronder hebben we nog een aantal voordelen op een rijtje gezet.

Voordelen infrarood verwarming

  • Uniek design
  • Betere luchtcirculatie
  • Lage stroomverbruik
  • Eenvoudige installatie
  • Optimale combinatie met zonnepanelen
  • Goedkopere aanschafprijs (met name bij nieuwbouw)
  • Inzetten energietransitie van uw woning
  • Aardgasvrij

Over Infrarood Limburg
Infrarood Limburg is een onderdeel van Zonnepanelen Parkstad. Vanaf 2007 is de naam Zonnepanelen Parkstad bekend in regio Zuid- en Midden-Limburg. Gas wordt steeds duurder en daardoor is de vraag naar duurzame verwarmingstechnieken sterk toegenomen. Zodoende is in 2018, naast onze zonnepanelen afdeling, ook een afdeling infrarood verwarming ontstaan. De infrarood afdeling heeft een eigen identiteit onder de naam; Infrarood Limburg. Infraroodverwarming en zonnepanelen gaan uitstekend samen, overcapaciteit uit de zonnepanelen kunt u gebruiken om op een relatief zuinige manier opgewekte stroom te verbruiken. Infrarood Limburg in Limburg helpt bij het maken van de juiste keuze voor infraroodverwarming en andere duurzame oplossingen voor uw woning en/of bedrijf. Stel ons uw vragen en laat u vrijblijvend informeren en adviseren over de (financiële) voordelen en nieuwste technieken. Vraag direct gratis en vrijblijvend een offerte aan middels de online aanvraagmodule om voor u de mogelijkheden inzichtelijk te maken.