Skip to main content

Subsidie op zonnepanelen voor het mkb

Het mkb en andere zakelijke partijen kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor kleinschalige energieopwekking met zonnepanelen en windturbines. Deze tijdelijke uitbreiding van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) loopt tot 31 december 2023. In 2021 is het budget € 40 miljoen. De subsidie is beschikbaar voor onder meer mkb-bedrijven, ondernemers in de land- en tuinbouw en maatschappelijk vastgoed zoals scholen, sportverenigingen en theaters. Particulieren komen niet in aanmerking voor deze subsidie.

Zonnepanelen komen in aanmerking wanneer het gezamenlijk piekvermogen minimaal 15 kW en maximaal 100 kW is. Voor zonnepanelen geldt tevens dat het netto verbruik via de klein verbruikersaansluiting waarop de installatie wordt aangesloten in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag minimaal 50.000 kWh moet zijn geweest.

Bron: RVO

Zonnepanelen op uw woning, garage of bedrijf?
Vraag ons naar de mogelijkheden of bereken gratis online uw project. Wij als regionale partner staan voor: persoonlijk contact, vriendelijke prijzen, gecertificeerde topkwaliteit, deskundige montage, correcte informatieverstrekking en snelle levertijden. Bekijk kleine en grote projecten in uw regio en laat u inspireren en informeren.

Stimuleringslening Duurzaam Thuis
Welke mogelijkheden heeft u? Meer info over financiering en de duurzaamheidslening van Provincie Limburg kunt u vinden onder veel gestelde vragen.

Contact
Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie over zonnepanelen, infrarood verwarmen en duurzame opslag. Bel ons direct op: +31(0)457620706.