Skip to main content

Nieuwe infrarood verwarming informatiesite van Infrarood Limburg

Hoensbroek, vrijdag 26 april 2019. De nieuwe informatiesite www.Infrarood-Limburg.nl over Infrarood verwarming is gelanceerd door Zonnepanelen Parkstad. Infrarood verwarming kan gebruikt worden als alternatief voor verwarmen door gas (aardgas verbranding). Infrarood Limburg wil naast het informatieve doel zoals het benoemen van de voordelen en financiële randvoorwaarden ook ondersteunen bij het beslissingsproces. De website gaat in op vragen voor consumenten en bedrijven, zoals; welke capaciteit heb ik nodig en welke andere duurzame oplossingen zijn mogelijk.

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen en andere vormen van duurzame energie opwekking. Los van de bijdrage die geleverd wordt aan het milieu en leefomgeving zijn zonnepanelen hedendaags een interessante investering. Door extra capaciteit (energie opwekking door zonnepanelen) te creëren is het mogelijk een deel, of het totale huis, (op gunstige wijze) te verwarmen met infrarood verwarming. Infrarood verwarming is inmiddels een efficiënte manier van elektrisch verwarmen zo blijkt uit de berekeningen op de website.

“We zijn trots op onze nieuwe website die voorziet in de nodige informatiebehoefte voor de consument en de zakelijke markt”, aldus Emmanuel Zanetti (directeur).

9 mei informatiebijeenkomst
Op donderdag 9 mei vanaf 19.00 uur organiseert Zonnepanelen en Infrarood Limburg een vrijblijvende en kosteloze informatiebijeenkomst over zonnepanelen, zonneboilers en infrarood verwarming. Bezoekers kunnen deze interactieve avond bijwonen om informatie te verkrijgen en de kansen en mogelijkheden van zonnepanelen, zonneboilers en infrarood verwarming te leren kennen. Uiteraard zullen alle vragen rondom deze veelbesproken onderwerpen worden behandeld.

Passie in de praktijk
Jesse van der Woude wilt als commercieel manager van Zonnepanelen en Infrarood Limburg zelf de producten die hij verkoopt ook in de praktijk dagelijks ervaren. Tijdens een bezoek aan zijn woning in de wijk Welten te Heerlen is zijn passie voor duurzaamheid en creativiteit is dan ook voelbaar door de infrarood verwarming en zichtbaar door uitbouw met zonnepanelen. Jesse heeft samen met zijn vrouw 9 jaar geleden de woning gekocht en omdat deze relatief klein was onlangs een aanbouw gerealiseerd. Deze aanbouw hebben ze in eigen beheer gebouwd en is een verlenging van de woonkamer (meer woonoppervlakte). Het infraroodpaneel in de nieuwe aanbouw is aan het plafond van de uitbouw van de woning bevestigd en het paneel vormt tevens de hoofdverwarming in de aanbouw. De aanbouw is relatief hoog om extra lichtinval te realiseren en het gevolg daarvan is dat er minder stroom gebruikt hoeft te worden bij het verlichten van de woning. Ondanks dat het paneel relatief hoog hangt is de warmte direct voelbaar en zorgt het voor een behaaglijke warmtebron. Het infrarood paneel is gericht op de verwarming van 12m2. In de woonkamer komen nog twee infraroodpanelen van 1100w voor het komende najaar, waardoor deze ruimte ook behaaglijk warm zal worden. Komende winter is de wens om infrarood zelfs volledig als hoofdverwarming te maken. In de slaapkamers, badkamers, keuken en bijkeuken zullen dan ook infraroodpanelen worden bevestigd.

“Door het zonnetje in huis te halen verwarmt u letterlijk uw woning door middel van stralingswarmte”, aldus Jesse van der Woude (commercieel manager).

Infrarood Limburg
Infrarood Limburg is onderdeel van Zonnepanelen Parkstad. Zonnepanelen & Infrarood verwarming zijn de specialismen. Het bedrijf is al sinds 2008 succesvol actief in Limburg (en daarbuiten). Infrarood Parkstad is VCA en Leranti gecertificeerd en tevens lid van Holland Solar, de branchevereniging voor zonne-energie. Infrarood Limburg voldoet aan de noodzakelijke certificeringen en is continu proactief in opleidingsprojecten ter versterking van hun kennis.

Bezoek de website voor meer informatie: www.Infrarood-Limburg.nl