Skip to main content

Jean Habets Cycles bestaat 30 jaar en heeft 22 zonnepanelen laten plaatsen

Hoensbroek, maandag 27 januari 2020. In Schin op Geul zijn onlangs 22 panelen Canadian Solar geplaatst op het dak van rijwielzaak Jean Habets. Bovenop de bekende zaak van Jean en Patricia Habets met racefietsen, mountainbikes, hybrides en electrofietsen liggen de zonnepanelen om het bedrijf te voorzien van de nodige groene stroom voor de dagelijkse bedrijvigheid. De medewerkers Mark, Pim en Peter zorgen ook dagelijks voor de nodige energie in de zaak bij verkoop en onderhoud en zijn trots dat het bedrijf nu zelf haar eigen groene stroom opwekt.


“Met de mijlpaal van het 30 jarig bestaan van de zaak is deze verduurzaming een zinvolle zakelijke investering, maar ook een investering in mens en milieu. Om de opgewekte groene energie nog zinvoller in te zetten is in de afgelopen periode ook geïnvesteerd in LED verlichting en infrarood verwarming. Dit jubileum zouden wij niet kunnen vieren zonder al onze klanten die wij in de afgelopen 30 jaar hebben mogen ontvangen. We gaan dan ook dit jubileum vieren met onze klanten en bijvoorbeeld iedere maand één of meerdere unieke aanbiedingen letterlijk in de etalage zetten”, aldus Patricia Habets (Jean Habets Rijwielzaak).

Energiezuinig ondernemen
Geen bedrijf kan zonder stroom en de totale energiekosten van een onderneming kunnen behoorlijk hoog zijn. Het loont om de energiekosten te onderzoeken en te bepalen hoe besparingen kunnen worden gerealiseerd.

“We zijn bij Zonnepanelen Parkstad terechtgekomen via Jesse van der Woude (commercieel manager Zonnepanelen Parkstad) met de vraag hoe we ons bedrijf energiezuiniger kunnen maken. Jesse heeft ons goed advies gegeven over de zonnepanelen en voorzien van een overzichtelijke offerte. De werkzaamheden zijn op de afgesproken dag uitgevoerd en alles is netjes gemaakt en achtergelaten”, aldus Patricia Habets.

Infrarood bijverwarmen
Bij Jean Habets is ook gekozen om infrarood verwarming in te zetten als bijverwarming. Het infrarood paneel is letterlijk het zonnetje in de zaak en verwarmt de zaak door middel van stralingswarmte. De kunst is wat ons betreft dan ook om de opgewekte groene stroom zo duurzaam mogelijk in te zetten met duurzame oplossing om ook op andere fronten zoals de gaskosten een besparing te realiseren. Infrarood verwarming is een efficiënte manier van elektrisch verwarmen en er kan gesteld worden dat het dé nieuwe manier van verwarmen is. Niet de oude oranje lampen maar mooie strakke verwarmingspanelen in iedere gewenste kleur, of zelfs met foto’s of bijvoorbeeld een spiegel erin verwerkt. De mogelijkheden met deze zogenaamde “Nano panelen” zijn ontzettend breed.

“In mijn vrije tijd fiets ik veel en zodoende verbrand ik zelf ook de nodige energie. Op deze tochten zie ik zoveel natuurschoon en door duurzame oplossingen in te zetten dragen we toch allemaal weer een steentje bij om dit te behouden”, aldus Jesse van der Woude.

Op de foto Jesse van der Woude met zijn maatgebouwde “Legend” frame.

Over Zonnepanelen Parkstad
Zonnepanelen Parkstad richt zich inmiddels niet meer alleen op zonnepanelen. In 2019 is een extra website gelanceerd die volledig gericht is op infraroodverwarming. Op de website Infrarood-Limburg.nl geven wij informatie over infraroodverwarming en kunnen bedrijven en particulieren bij ons informatie opvragen of een aanvraag indienen. Via de website Zonnepanelen-Parkstad.nl houden we ons primair bezig met advies, verkoop, montage en engineering op gebied van zonnepanelen. Graag sparren wij met onze klanten over alle mogelijkheden van stroomverbruik en opwekking als vervanging voor koolwaterstoffen energiedragers. Betrouwbaarheid is daarbij het sleutelwoord. Zonnepanelen Parkstad is VCA, GOODWE, SOLAREDGE, en ISSO gecertificeerd en tevens lid van Holland Solar, de branchevereniging voor zonne-energie”, aldus Jesse van der Woude.

Bezoek de websites van Jean Habets, Zonnepanelen Parkstad en Infrarood Limburg voor meer informatie.

Bezoekadres Cycles Jean Habets:
Strucht 41A
6305 AE Schin op Geul
Tel: 043-459 2000
Facebook
Website: www.cyclesjeanhabets.nl

Auteur: Aaron Mulder van ICTloket.nl. Fotografie: Jean Habets.