Skip to main content

Jaarafsluiting bij Zonnepanelen Parkstad

Afgelopen vrijdag hebben wij het jaar in stijl afgesloten, 2018 was een mooi en goed jaar.
Er is veel gebeurd binnen het bedrijf en onze prachtige branche.

Afgelopen jaren was het al duidelijk dat Nederland van het eigen aardgas af moet, daarnaast doet Nederland ook volop mee aan de wereldwijde energietransitie. In het jaar 2018 is het geroep betreft de energietransitie nog sterker geworden. Verschillende milieufederaties en politici lijken betreft de nodige voortgang eerder te schreeuwen dan te roepen.

Is dit geroep wel terecht?
Wanneer wij naar de cijfers gaan kijken is het geroep terecht. Nederland heeft samen met de Europese unie afgesproken om in 2020 14% van de energiebehoefte uit hernieuwbare energie te halen. Helaas zal Nederland dit niet gaan halen en komen wij naar verwachting uit op 12,4% in 2020. Of de Nederlandse overheid een boete vanuit Europa gaat krijgen is nog niet duidelijk. Het goede nieuws is dat Nederland in gang is geschoten. Er zijn regelingen voor particulieren in de vorm van duurzaamheidsleningen, er worden steeds meer wind en zonne-energie parken gebouwd en er is steeds meer ontwikkeling betreft duurzame warmteoplossingen.

Door de energietransitie is Zonnepanelen Parkstad ook aan het veranderen. In de loop van 2018 zijn naast de zonnepanelen nieuwe producten toegevoegd. Wij zien zonnepanelen als de bron van onze energiebehoefte. De volgende productgroepen hebben wij kunnen toevoegen:

Klein en middelgroot zakelijke zonnepaneel installaties 
Ondernemers en organisaties hebben ook behoefte aan zonnepanelen. Bij systemen van enkele honderden zonnepanelen komt meer kijken dan een huishoudelijke installatie. In 2018 hebben wij verschillende zakelijke systemen mogen opleveren. De verwachting is dat deze categorie in 2019 een grote groei gaat doormaken.

Zonneboilers
Zonneboilers zijn zeer efficiënt bij het verwarmen van tapwater. Wanneer gas steeds duurder wordt is de terugverdientijd ook gunstiger, verder zijn er mooie subsidies verkrijgbaar.
Wist u dat een zonneboiler 85% van zijn instraling omzet in bruikbare warmte? Bij een elektrisch zonnepaneel wordt maar 16% omgezet in bruikbare energie. Dus een elektrische boiler verwarmen met zonnepanelen is niet efficiënt.

Infraroodverwarming 
Deze vorm van verwarmen is nog vrij nieuw maar maakt een flinke groei door. Wanneer deze manier van verwarmen wordt gecombineerd met zonnepanelen is dit een aangename manier van verwarmen. Komend jaar gaan wij hier flink mee aan de slag, een nieuwe website betreft dit product is in de maak.

Warmtepompboilers 
Dit product is op de valreep van 2018 nog toegevoegd aan ons assortiment. Begin 2019 gaan wij het eerste systeem plaatsen. Een warmtepompboiler is een tapwatervoorziening die doormiddel van een kleine luchtwarmtepomp wordt verwarmd. Tevens is de boiler geschikt voor het aansluiten van een zonneboiler. Zo zal in de zomer de boiler door een zonnecollector worden verwarmd en in de winter door de warmtepomp. Komt de buitenlucht onder de -5 graden zal een elektrisch element aanspringen.

Door een combinatie van bovenstaande producten kunt u samen met zonnepanelen grotendeels of helemaal energieneutraal worden. Mocht u interesse hebben bent u van harte welkom bij ons op de zaak. Ook in 2019 gaan wij weer klantendagen organiseren waar wij bovenstaande producten gaan presenteren. Wij communiceren dit op onze website en social media kanalen #durf te vragen. 

Wij willen al onze klanten en relaties een mooi 2019 wensen, bedankt voor het gestelde vertrouwen.
Op naar een duurzame toekomst.

Team
Zonnepanelen Parkstad BV.

(Wij zijn weer bereikbaar vanaf 2 januari 2019)