Skip to main content

Inter Solar München

Afgelopen twee dagen zijn wij naar Inter Solar geweest. Deze beurs staat bekend als de grootste Solar beurs van Europa. Ook voor Zonnepanelen Parkstad blijft het belangrijk om de laatste innovaties binnen onze branche te blijven volgen. Onze bestaande relaties zien wij niet iedere dag, de beurs is een leuk moment om elkaar weer te zien, zeker omdat de meeste leveranciers internationale bedrijven zijn.

Welke innovaties vallen ons op?
– De Wp vermogens van de panelen gaan langzaam naar boven, nu is een gemiddeld consumenten paneel 300 Wp, de komende maanden zien wij een verschuiving naar 310 Wp. Natuurlijk zijn er hogere vermogens echter is de Wp prijs dan minder aantrekkelijk.
– Veel leveranciers werken met Half cut cellen, Hierdoor heeft een standaard paneel geen 60 cellen maar 120. Zonnepanelen Parkstad werkt al ruim een jaar met Half cut cellen echter komt er nu meer keus met hogere vermogens. Deze panelen hebben een lagere interne weerstand en kunnen beter met schaduwvlakken overweg.
– De kleine Chinese omvormerleveranciers zijn nu serieuze bedrijven geworden met productinnovaties waar veel europese fabrikanten niet in mee kunnen, een goed voorbeeld is GoodWe. Hier werken nu mensen afkomstig uit de hele wereld waardoor kennis steeds meer gedeeld kan worden.
– Glas Glas panelen worden betreft prijzen steeds aantrekkelijker, een bedrijf als ZNshineSolar komt weer terug naar Europa en verkoopt betaalbare glas glas zonnepanelen. Zij hebben een verkoopkantoor in de omgeving van Frankfurt met Duitse mensen in loondienst waardoor wij zaken doen met Duitsers.
– Er komen steeds meer elektrische auto’s, ook vrachtwagens zijn in de toekomst elektrisch te verkrijgen.
– Op de beurs was er een hal gevuld met bedrijven die grootzakelijke systemen verkopen, veldopstellingen zijn in opkomst.

Wat is ons nog meer opgevallen?
– In Nederland zijn wij druk bezig met totaaloplossingen betreft gasvrije systemen. Dus warmtepompen, infrarood en zonneboilers. In München stonden maar weinig bedrijven die innovatief zijn op dit gebied. Dit geeft aan hoe Nederland gefixeerd is op het einde van onze eigen gasbel, de vraag is hoe gaat de rest van Europa hier mee om? Op deze beurs viel ons dit een beetje tegen. De link met Solar en duurzaam verwarmen leggen wij bij Zonnepanelen Parkstad natuurlijk wel, bekijk onze nieuwe website >>  infrarood-parkstad.nl 

Het was in ieder geval een interessante beurs, het is goed om te zien dat Solar een steeds serieuzere branche aan het worden is. Zonnepanelen Parkstad blijft deze ontwikkelingen op de voet volgen waardoor wij onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen. Heeft u vragen over onze bevindingen kunt u ons altijd bellen/mailen of een kop koffie komen drinken.

+31 (0)45 762 0706 | verkoop@zpps.nl

“Wij reizen duurzaam per ICE trein van Aachen naar München en natuurlijk weer retour, Duurzame groet, Emmanuel & Jesse”