Skip to main content

Hogere opbrengsten zonnepanelen in 2017 en aanverwante verdienmodellen

Veel mensen denken dat alleen zonnepanelen en energie opwekken opbrengsten realiseren, maar de kranten staan bol van speculaties over nieuwe verdienmodellen voor zonnepaneelgebruikers. In 2017 zijn in de eerste maanden van dit jaar 10 tot 20% betere opbrengsten gerealiseerd dan vorig jaar, zoals we regelmatig weer terugzien bij de meeste gebruikers en hun statistieken dit jaar. Graag horen wij (van Zonnepanelen Parkstad) ook over uw resultaten. Maar als u denkt dat alleen zonnepanelen en energie opwekken opbrengsten kunnen opleveren, dan heeft u het in de nabije toekomst waarschijnlijk mis. In de toekomst zullen steeds meer gebruikers van zonnepanelen zelf energie gaan opslaan. Dat is niet alleen prettig voor uw eigen energie huishouding, maar ook kunt u er extra geld mee gaan verdienen. 

In de nabije toekomst zullen vele nieuwe verdienmodellen aanvullend gaan werken bij zonnepanelen en dan met name in de opslagcapaciteit. Om netwerken “te balanceren” kunnen bijvoorbeeld ook elektrische auto’s en andere lokale opslagstations worden gebruikt voor tijdelijke opslag van elektriciteit. Naast opslag voor eigen energie kunnen lokale opslagcapaciteiten worden gebruikt voor opslag van energie van derden. Volgens deskundige zouden op die manier zelfs tot 50% van de aanschafkosten kunnen worden terugverdiend. Door inzet van de zogenaamde Blockchain technologie, ook wel virtueel geld genoemd, kunnen veilig en eenvoudig afrekeningen plaatsvinden waarmee de betalingscirkel rond zou zijn. In hoeverre dit allemaal gaat uitkomen valt uiteraard nog te bezien.

Uiteraard weten ook wij bij Zonnepanelen Parkstad niet exact wat de toekomst ons zal brengen, maar we zullen de zin van de onzin voor u onderscheiden en bij realistische kansen onze klanten informeren over de nieuwste mogelijkheden.

Voor meer informatie over het rendement van zonnepanelen, neem contact op met Zonnepanelen Parkstad.