Skip to main content

Als uw zonnepanelen geplaatst en geïnstalleerd zijn zult u dit gelijk terug zien op de energierekening. Uw energieverbruik zal namelijk aanzienlijk dalen, om dit werkelijk terug te zien op de energierekening is het van belang dat u niet vergeet om het maandelijks voorschot dat u betaalt aan uw leverancier direct te verlagen. Hoeveel u precies gaat besparen is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren: denk hierbij aan hoeveel zonnepanelen u hebt laten installeren, de ligging van uw dak en natuurlijk de hoeveelheid energie die u gebruikt.

Gasverbruik vervangen door stroom
Een groot aantal huishoudens in Nederland is nog afhankelijk van gas. U kunt besparen op de kosten die u maakt door met zonnepanelen stroom op te wekken die als vervangende energiebron voor het gasverbruik dienen. Om gas voor stroom te vervangen adviseren wij om een aantal aanpassingen in uw huishouden toe te passen zoals het gebruik van een elektrische kookplaat en verwarmen middels infrarood. Wilt u nog minder afhankelijk worden van gas, dan is het ook mogelijk een warmtepomp in gebruik te nemen. Door een warmtepomp of infrarood verwarming te gebruiken verwarmt u uw huis met stroom. Om water in uw huishouden op te warmen kunt u gebruik maken van een boiler. Als de aanpassingen doorgevoert zijn kunt u uw huishouden voor een groot deel op stroom van duurzame energie voorzien. Wek deze stroom op met zonnepanelen voor een forse besparing op uw energierekening.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?
Bij de gemiddelde klant levert Zonnepanelen Parkstad 10 zonnepanelen. Op jaarbasis brengen 10 zonnepanelen circa 3.000 kWh aan stroom op.
Uitgaande van de recente energieprijs boven de 30 cent per kWh leveren 10 zonnepanelen een besparing op van (3.000 kWh x € 0,40) €1.200,- op jaarbasis.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie over zonnepanelen, infrarood verwarmen, laadpalen en duurzame opslag. Bel ons direct op: +31(0)457620706.