Skip to main content

Drone opnames van het getransformeerde duurzame GGD gebouw

Heerlen, donderdag 05 oktober 2017 – In Heerlen wordt het gebouw van GGD Limburg volledig getransformeerd. Het vernieuwde gebouw is modern, energiezuinig en esthetisch verantwoord. Een belangrijke doelstelling was om van het verouderde gebouw een duurzaam gebouw te maken. Met 109 zonnepanelen en (geothermische) duurzame energieopwekking is een integraal systeem voor de beoogde  besparing gerealiseerd.

Het bedrijf Van Wijnen Sittard is de bouwkundige aannemer van het GGD gebouw en onder leiding van de heer Flekken verloopt de transformatie voorspoedig. “We bouwen toekomstbestendig en met het oog op de gezondheid”, aldus de heer Sjaak Flekken. Elise Ritzen speelt daar vervolgens op in: “Mijnwater B.V. zorgt ervoor dat het gebouw wordt voorzien van warmte en koude (zoals dat heet in vakjargon). Middels een aansluiting op het mijnwaterenergiesysteem wordt daarmee bijdragen aan de duurzame energievoorziening van dit prachtige gebouw. Vanuit Mijnwater B.V. hebben we een integraal systeem aangelegd voor de nodige CO2 besparing en het gebouw is daarmee niet meer afhankelijk van aardgas. Mijnwater B.V. heeft in samenwerking met Zonnepanelen Parkstad de zonnepanelen geplaatst op de daken. Ook voor de warmtepompen willen we immers duurzame energie en de zonnepanelen dragen daaraan bij”.

Zonnepanelen op zeven en vijfentwintig meter hoogte
Zonnepanelen Parkstad plaatst op de transformatie van het GGD kantoor in Heerlen 109 (1x 55 en 1×54) zonnepanelen op 7 en 25 meter hoogte. “Door de duurzame oplossingen van deze bedrijven (bestaande uit Van Wijnen Sittard, Mijnwater B.V. en Zonnepanelen Parkstad B.V.) is het gebouw van GGD Limburg duurzaam en toekomstbestendig”, aldus Emmanuel Zanetti (directeur Zonnepanelen Parkstad). Zonnepanelen Parkstad heeft de afgelopen jaren honderden klanten geholpen met de verkoop en plaatsing van zonnepanelen. Deze projecten bestaan voornamelijk uit het plaatsen van een aantal panelen op platte of schuine daken van woningen en garages. Ook zijn enkele grote zonnepaneelcentrales met honderden zonnepanelen gebouwd om grootschalig duurzame elektriciteit op te wekken. “Uit ervaring hebben wij geleerd dat onze klanten ons vooral waarderen om onze kwaliteitsproducten, klantvriendelijkheid, persoonlijke service, continuïteit, innovatief vermogen en de gunstige prijzen. Dat is nogal een lijstje met pluspunten, maar het gaat dan ook om een echte investering. Bij de aanschaf van zonnepanelen zoekt een klant naar een betrouwbare partij, die ook in de opvolgende jaren service kan verlenen en meedenkt over nieuwe ontwikkelingen”, aldus Emmanuel Zanetti.

Toekomstvisie
“In de toekomst zie ik de markt veranderen en moeten traditionele bedrijven, die enkel zonnepanelen verkopen, zich ontwikkelen tot full-service bedrijven. Full-service betekent dat stroom centraal komt te staan als energiedrager voor de complete energiehuishouding. Nu is de stroom die uit zonnepanelen wordt opgewerkt veelal de vervanger van de stroomleverancier. In de toekomst zal dit echter de hoofddrager worden van de complete energiebehoefte. Mensen zouden al veel verder kunnen denken, waarbij stroom ter vervanging is van gas en verbrandingsmotoren (denk aan benzine). Verwarming gaat via infrarood-units, stroom kan duurzaam worden opgewerkt voor warmtepompen, de auto kan duurzaam worden opgeladen, etc. Je ziet daardoor ook het aantal zonnepanelen per woning toenemen om te voldoen aan deze groter wordende energiebehoefte (mits er voldoende ruimte is). Wij nodigen mensen dan ook uit om meer na te denken over deze complete toepassingsmogelijkheden. Zonnepanelen Parkstad houdt zich bezig met advies, verkoop, montage en engineering op gebied van zonnepanelen. Graag sparren wij met onze klanten over alle mogelijkheden van stroomverbruik en opwekking als vervanging voor koolwaterstoffen energiedragers”, aldus Emmanuel Zanetti.

Certificering en samenwerking
“Betrouwbaarheid is het sleutelwoord”, aldus Emmanuel Zanetti. Zonnepanelen Parkstad is VCA, GOODWE, SOLAREDGE, en ISSO gecertificeerd en tevens lid van Holland Solar, de branchevereniging voor zonne-energie. Zonnepanelen Parkstad voldoet aan de noodzakelijke certificeringen en is continu proactief in opleidingsprojecten ter versterking van onze kennis. “Onze (dak)monteurs zijn bij ons in vaste dienst zodat we optimaal op kwaliteit kunnen sturen”, aldus Emmanuel Zanetti.

Bezoek ook de websites van Mijnwater B.V. en Van Wijnen Sittard voor meer informatie en neem contact met ons op.