Skip to main content

De duurzaamheidslening van de Provincie Limburg

Wilt u wel graag profiteren van de voordelen van zonnepanelen maar vindt u de investering te groot? De stimuleringsregeling ‘Duurzaam Thuis’ van de Provincie Limburg kan helpen om de verduurzaming van uw huis te financieren. Eigenaren en huurders van bestaande woningen kunnen een lening tegen een voordelig rentetarief aanvragen om zo hun woning te verduurzamen en/of levensloopbestendig te maken. Zonnepanelen Parkstad Limburg helpt u niet alleen met verkoop en installatie, maar ook met de aanvraag van deze stimuleringslening.

Hoe werkt het?
Er zijn drie soorten stimuleringsleningen, een onderhandse stimuleringslening, een hypothecaire stimuleringslening en een verzilverlening. Welke lening het meest geschikt is voor u, hangt af van uw situatie en het benodigde investeringsbedrag.

Terugbetalen
U betaalt de lening terug aan de Provincie Limburg door middel van een maandelijkse aflossing tegen maximaal 2% rente. Deze rente kunt u deels aftrekken tijdens uw belastingaangifte en staat tegenwoordig zelfs al voor u ingevuld. Doordat de maandelijkse besparing direct hoger is dan de maandelijkse aflossing begint uw voordeel direct. Een investering tot €7.500 betaalt u terug verspreid over 10 jaar en een investering boven de €7.500 betaalt u terug verspreid over 15 jaar.

Heeft u interesse in het aanvragen van de Duurzaam Thuis stimuleringslening?
Lees verder op de website van Provincie Limburg, of neem contact met ons op voor meer informatie.

*Zonnepanelen Parkstad bv kan zelf geen leningen voor u afsluiten, wij kunnen u alleen doorverwijzen naar instanties die u verder kunnen helpen. Zonnepanelen Parkstad staat ook niet in voor de gevolgen van mogelijke financiële producten. Wanneer u gebruik maakt van een lening moeten wij dit bij opdrachtverstrekking weten.