Skip to main content

Wij merken dat het voor consumenten lang niet altijd duidelijk is waarom zonnepanelen een slimme investering zijn. Wij hebben daarom de 5 meest relevante punten aangehaald en toegelicht zodat u hier uw voordeel mee kunt doen.

Investering snel terug verdient 
Waar een aantal jaren geleden nog werd gesproken over een veel te lange terugverdientijd is het vandaag de dag mogelijk om uw zonnepanelen in gemiddeld 5 jaar tijd terug te verdienen. Dit komt mede doordat de overheid een BTW-regeling aanbiedt aan consumenten en ondernemers die zonnepanelen installeren. Als u gebruik maakt van de BTW-regeling op zonnepanelen gaat er een forfait belasting van het geheel af. Hierdoor is de investering een stuk lager waardoor u minder energie hoeft op te wekken om de investering terug te verdienen.

Aanzienlijk lagere energierekening
Als u voldoende zonnepanelen in gebruik hebt zal de energierekening aanzienlijk dalen, de  gemiddelde Nederlandse consument bespaart € 1.200,- per jaar op zijn energierekening als deze zonnepanelen heeft. Daarbij komt ook nog eens dat u weinig tot geen nadeel ondervindt van stijgende energieprijzen. Het overgrote deel van uw energieverbruik is namelijk stroom die u zelf heeft opgewekt met behulp van uw zonnepanelen.

Voordelig elektrisch rijden
Als u kiest om elektrisch te gaan rijden (of dat nu een auto of een scooter betreft) zal het niet alleen een duurzame bijdrage leveren aan het milieu. U bespaart hiermee ook op de kosten die u normaal gesproken maakt om te kunnen rijden. Met de verwachting dat prijzen van fossiele brandstoffen op termijn zullen blijven stijgen, wordt het rijden van een elektrische auto of scooter met de dag interessanter.
Het zijn echter niet alleen de fossiele brandstoffen die stijgen in prijs, onlangs werd duidelijk dat de stroomprijs ook flink zal gaan stijgen, deze is in 2021 gemiddeld gestegen van 20 cent per kWh naar 40 cent per kWh, een verdubbeling! Als u door zonnepanelen de mogelijkheid hebt om een elektrische auto en scooter thuis op te laden zal ook het rijden voordelig blijven.

Uw woning stijgt in waarde
Stel u bent van plan om een nieuw huis te kopen en u hebt de keuze tussen twee huizen die nauwelijks van elkaar verschillen. Het ene huis heeft zonnepanelen en het andere huis is niet voorzien van zonnepanelen. Gaat de keuze dan uit naar een woning waarin u jaarlijks wel of geen hoge energierekening zult hebben? Waarschijnlijk zult u kiezen voor een huis met zonnepanelen.

Op de woningmarkt zal de vraag naar woningen met zonnepanelen de komende jaren gaan toenemen onder meer door de stijgende energierekening. Dat verklaart ook waarom een woning met zonnepanelen in waarde stijgt ten opzichte van een woning zonder zonnepanelen. Het kan dus uw positie op de woningmarkt versterken wanneer u uw woning voorziet van zonnepanelen.

Verdien geld met zonnepanelen
Het is met zonnepanelen niet alleen mogelijk om geld te besparen, ook behoort het tot de mogelijkheden om geld te verdienen met zonnepanelen. Het is namelijk zo dat de stroom die u hebt opgewekt maar niet hebt verbruikt wordt teruggeleverd aan de energiemaatschappij waarbij u klant bent. De energiemaatschappij verrekent de terug geleverde energie met uw jaarlijks verbruik. Deze verrekening en het proces daarachter noemen we salderen.
Blijkt na het salderen dat u meer hebt terug geleverd dan verbruikt? Dan ontvangt u een financiële vergoeding van de energiemaatschappij. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het contract dat u hebt afgesloten met de energiemaatschappij.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie over zonnepanelen, infrarood verwarmen, laadpalen en duurzame opslag. Bel ons direct op: +31(0)457620706.